Tucnjava u Porecu završila prijavama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kriminalistickim istraživanjem nad 21-godišnjim zaštitarom D. B. i 17-godišnjakom iz Poreca utvrdeno je da su se 13. srpnja verbalno, a potom i fizicki sukobili na parkiralištu nocnog kluba Plava u Plavoj laguni u Porecu.

Protiv obojice slijede kaznene prijave, 17-godišnjaku zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, a 21-godišnjaku zbog nanošenja tjelesne ozljede, izvijestila je Nataša Rogic Jukopila, glasnogovornica PU istarske.

Do tucnjave je došlo oko 1 sat nakon što je D. B. koji u klubu radi kao zaštitar iz lokala izbacio 17-godišnjaka jer je razbijao caše. Mladic je vani vrijedao zaštitara koji mu je uzvratio s nekoliko udaraca šakom u glavu, a potom se vratio u klub.

Kada je zaštitar oko 4 sata po završetku radnog vremena izašao iz kluba zatekao si je na parkiralištu ošteceni automobil i na staklu ispisane psovke, a pored automobila ranije izbacenog mladica u društvu jednog 18-godišnjaka.

Tada je 17-godišnjak francuskim kljucem izudarao 21-godišnjeg zaštitara po vratu i glavi. Zaštitar je u 5.20 sati otišao u porecku postaju i prijavio slucaj policiji.

Prema izjavi vlasnika zaštitarske tvrtke GWC iz Pule, niti jedan zaštitar nije sudjelovao u verbalnom i fizickom obracunu, niti je itko izbacen iz lokala.

"U ovom slucaju naš zaštitar nije reagirao buduci da se dogadaj u cijelosti dogodio van nocnog kluba. Radi se o konobaru nocnog kluba koji se zakacio s mladicima, a ne zaštitaru.

Mi u svakom slucaju izbacivanja osoba iz lokala zbog nereda ili bilo kakvog nesporazuma, za što smo kao zaštitarska tvrtka ovlašteni, pišemo izvješce koje prosljedujemo policiji, ali sada se ništa od toga nije dogodilo", kažu nam vlasnici zaštitarske tvrtke.


Podijeli: Facebook Twiter