Tucnjava s Armadom nije dogovorena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon sukoba rijecke navijacke skupine Armada i pulskih Demona u nedjelju smo u redakciji razgovarali s Lukom Ilicem, predsjednikom Demona, koji je bio s navijacima kada su oko 16.30 sati napadnuti kod naplatnih kucica na Grobniku na putu za Zaprešic, gdje je NK Istra 1961 u 18 sati igrala utakmicu protiv tamošnjeg kluba.

- Bila je to klasicna sacekuša. O spekulacijama da je sukob bio dogovoren nema govora. Mi smo iz Pule krenuli s tri kombija i jednim osobnim vozilom oko 15 sati. Bilo nas je 37, a njih 80, rekao nam je Ilic, koji u sukobu nije ozlijeden.

- Trebali smo kupiti kartu na naplatnim kucicama i, dok smo stajali, primijetili smo s druge strane da iz parkiranih vozila izlaze maskirani muškarci. Odmah smo shvatili o cemu se radi pa smo okrenuli vozila i parkirali se sa strane.

Karte nismo kupili. Izašli smo iz vozila i onda su nas oni zasuli kamenjem i drvenim palicama, a mi nismo imali nikakve rekvizite. Vracali smo im kamenje kojim su nas gadali, nastavio je pricu.

- Nismo krivi i nadam se da ce policija to uvidjeti. Žao mi je što iz medijskih izvještaja proizlazi da smo jednako krivi mi, koji smo žrtve, i napadaci, kaže Ilic.

Dodaje da Demoni nemaju nikakvih okršaja vec duže vrijeme ni s jednom napadackom skupinom, osim s Armadom. (Silva BODLAJ IVAŠIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD NEDJELJE.


Podijeli: Facebook Twiter