Tučnjava počela u mesnici, finale obračuna na hitnoj

Detalj incidenta koji je započeo u mesnici
Detalj incidenta koji je započeo u mesnici

Sukob pulskog profesora Zlatka Tkalčeca (55), višeg predavača i predstojnika Katedre za predškolski odgoj na pulskom sveučilištu s 52-godišnjakom iz Vodnjana i njegovom suprugom u pulskoj mesnici Libero u Barbalićevoj ulici i u ambulanti Hitne medicinske pomoći u Negrijevoj završio je u krvi. Do sukoba je došlo u srijedu oko 15.50 sati zbog parkinga ispred mesnice, a nakon više rundi tučnjave i nekoliko dolazaka policajaca završio je "trećim poluvremenom" u ambulanti HMP-a Pula koja je u neviđenom ekscesu demolirana.

U mesnici Libero doznajemo da je profesor izazvao sukob provocirajući 52-godišnjaka, te da je vrijeđao i psovao bračni par. U naguravanje muškaraca umiješala se supruga 52-godišnjaka i pritom dobila pet puta šakom u glavu od profesora. Nekoliko zaposlenika mesnice pokušalo je razdvojiti sukobljene, a profesor je u jednom trenutku pobjegao iz mesnice kroz stražnja vrata.

Profesor Tkalčec danas nam je ispričao da je kavgu započeo 52-godišnjak koji je komentirao način na koji se profesor parkirao, iako je, kako tvrdi Tkalčec, upravo 52-godišnjak zauzeo četiri parkirna mjesta.

Nakon prvog naguravanja, 52-godišnjak je izašao van pogledati automobil i vratio se bijesan, te je napao Tkalčeca. Pozvana je policija koja je odmah došla i obavila razgovor sa sukobljenim stranama, nakon čega je bračni par otišao do Hitne, a profesor je u ambulantu HMP-a otišao pola sata nakon njih jer je, kako kaže, htio izbjeći daljnje sukobe.

- Nisam ih htio više vidjeti te sam kasnije krenuo na hitnu. No, kada sam došao u čekaonicu na Hitnoj vidio sam muškarca da čeka i okrenuo sam se prema van. Kada sam već bio vani, prema meni se zaletio mlađi muškarac i udario me u glavu. Uspio sam se ustati i stati pred njega ne bi li se obranio, ali me 52-godišnjak s leđa udario kamenom u lijevu stranu lica, od čega sam počeo obilno krvariti. Pobjegao sam u Hitnu i ponovno zvao policiju. Nakon razgovora policija je opet otišla. U Hitnu su tada došla još dvojica napadača i uspjeli su ući unutra. Odmah su me napali, ali srećom obranili su me medicinari jer bi me inače ubili. Tada je nastao opći metež i makljaža, i sve je letjelo u ordinaciji. No, uspjeli su ih izgurati van. Meni je to trajalo cijelu vječnost. Kada je po treći put došla policija, napadači su nestali. Mene su prebacili u Mornaričku bolnicu na pregled i snimanje glave. Od policajca sam zatražio zaštitu, a on mi je kazao da zaštitu potražim od zaštitara. Morao sam pozvati prijatelja iz policije da me pričeka i odvede kući, kazao je Tkalčec.

Na videosnimci iz mesnice Libero, koju Glas Istre ekskluzivno posjeduje, vidi se da je sukob počeo u 15.50 sati. Naime, u mesnicu u kojoj tada nije bilo drugih kupaca najprije je ušao 52-godišnjak iz Vodnjana, a nedugo potom i žena. Minutu kasnije u mesnicu je ušao i 55-godišnjak iz Pule.

Kako se vidi na snimci, fizičkom okršaju između 55-godišnjaka i 52-godišnjaka koji je u mesnici kulminirao u 15.53 sati, prethodio je verbalni okršaj. Tučnjavu u kojoj je stradala i žena kojoj je Zlatko Tkalčec zadao pet udaraca u glavu, započeo je 52-godišnjak, koji je prvi rukom udario 55-godišnjeg Tkalčeca u vrat, a ovaj mu odmah uzvratio udarcem uslijed kojeg je Vodnjanac završio na podu, te je pritom zadobio i udarac nogom.

Tkalčec je nakon medicinske obrade upućen na kućno liječenje. Njegove ozljede okarakterizirane su kao lakše. Radi se o natucima lica i glave, ali i drugih dijelova tijela.

Policija još uvijek radi na slučaju. (Mateo SARDELIN)

Družetić-Božić: Ozlijeđeno osoblje, uništen inventar Hitne

O incidentu u pulskoj Hitnoj očitovala se i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Ksenija Družetić-Božić.

- U prostorijama Hitne medicinske službe u Puli 16.30 sati do 18 sati dogodio se nemili događaj kojem su bili sudionici bili i djelatnici naše službe. Tijekom pregleda pacijenta u hitnoj službi, više je nepoznatih osoba nasilno ušli u ambulantu, te su i fizički napali pacijenta. U obranu pacijenta uključili su se svi prisutni zaposlenici, te su i sami ozlijeđeni, istaknula je Družetić-Božić. - Nakon dolaska policije, učinjen je očevid, snimljena i popisana nanesena šteta osoblju i inventaru, te je rješavanja slučaja prepušteno nadležnim institucijama. Napominjem da je ovo samo jedna od sličnih situacija kojima su tijekom rada izloženi svi zaposlenici hitne službe, kako prilikom intervencija na terenu tako i u samoj ambulanti, zaključila je ravnateljica.

Veli: Treba smiriti strasti, a ne zaoštravati sukob

Sukob je kratko prokomentirao predsjednik Udruge Roma Istre Huseini Veli. Kazao je da je osobno i kao predsjednik Udruge ogorčen na cijeli događaj i sliku koja se stvorila oko toga.

- Nisam upoznat sa svim detaljima sukoba i ne znam se sve odvijalo, no u svakom slučaju ne bi trebali zaoštravati odnose na račun ovog sukoba. Namjera nam je posjetiti obje strane s ciljem da se smire strasti, a rješavanje slučaja prepuštamo nadležnim organima u koje vjerujemo, kazao je Huseini Veli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter