Tuča poharala gornje Međimurje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Olujno nevrijeme s tučom veličine jajeta pogodilo je u srijedu popodne gornji dio Međimurja. Nešto poslije 16 sati olujni oblaci praćeni jakim vjetrom i tučom u samo nekoliko minuta poharali su rubna područja grada Murskog Središća, a nešto manje nevrijeme pogodilo je općine Štrigovu i Sveti Martin na Muri.

Najviše su pogođena prodručja uz granicu sa Slovenijom, a prema prvim informacijama tuča je oštetila vrtove, vinograde, voćnjake i druge poljoprivredne površine. Načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik za Hinu je rekao kako je u samom mjestu tuča padala 30-tak sekundi. Iako je bila veličine jajeta, kako je rekao nije prouzročila veću štetu. Slično je izjavio i načelnik susjedne općine, Sveti Martin na Muri, Franjo Makovec koji je rekao da je na području njegove općine pala tuča veličine trešnje. Na društvenim mrežama pojavile su se informacije o oštećenim automobilima na kojima su slomljena stakla i udubljen lim.

Iz čakovečkog centra 112 izvijestili su kako zasad nisu dobili ni jednu dojavu o bilo kakvim štetama. U 15 kilometara udaljenom Čakovcu u isto vrijeme nije pala ni kap kiše. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter