Tu smo 3: Silvo Šarić pobjednik

Pobjednici i nagrađeni na manifestaciji Tu smo 3
Pobjednici i nagrađeni na manifestaciji Tu smo 3

Silvo Šarić sa svojim crnim kvadratom koji na bijelom platnu zasjenjuje drugi crni kvadrat pobjednik je Treće međunarodne izložbe suvremenih umjetnosti Tu smo koja se proteklih pet dana zbivala na ulicama Pule, objavljeno je u subotu navečer u Muzeju suvremene umjetnosti Istre koji ovu bijenalnu manifestaciju organizira.

On je za svoj rad koji je prezentirao u bivšem kinu Beograd osvojio prvu otkupnu nagradu u vrijednosti od 15 tisuća kuna, dok su drugu nagradu u vrijednosti 10 tisuća kuna osvojili Boris Šitum za angažirani film o propadanju tvornice Uzor te doajen fotografije Ivan Posavec, objavio je predsjednik žirija Božo Majstorović.

Žiri su osim njega činili ravnateljica MSUI Gorka Ostojić Cvajner koja se tog dijela posla prihvatila jer je zbog bolesti otpao Toni Biloslav, te muzejski savjetnik Mladen Lučić.

Posebna priznanja od 3,5 tisuće kuna dobili su Jusuf Hadžifejzović i Charlama depot teatar company iz Sarajeva za svoj performans koji je nasmijao one koji su ga vidjeli, zatim Ivana Jelavić iz Dubrovnika za svoju audioinstalaciju na Đakonovom usponu i Goran Škofić iz Poreča za svoj rad u sklopu izložbe Dimenzije smijeha u MMC-u Luka.

Manifestacija je u subotu navečer završila s nekoliko prezentacija od kojih je jedna bila spomenuta audioinstalacija Ivane Jelavić koja je djelovala poput glasa vapijućeg u urbanoj pustinji na što su nas podsjetili i Morseovi znakovi koji možda jesu, možda nisu, značili poziv u pomoć - SOS.

Prije toga Vlado Martek napravio je kombinaciju performansa i jednog iskrenog promišljanja o umjetnosti ispred Katedrale, dok je Ivan Marušić Klif sa svojom žestokom audio-video prezentacijom u stilu VJ-inga bio zadnji umjetnik koji se predstavio na Tu smo 3.

Prije njega u dvorištu Svetih srdaca Dorina Vlakančić predstavila je svoj rad "Posljednji san" koji se uglavnom sastoji od armatura starih kreveta iz pulskog staračkog doma, tako da je simbolika bila svakom jasna. (M. RADIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter