"Tu smo 3" okupit će 150 autora

Iz programa "Tu smo 2" (N. LAZAREVIĆ)
Iz programa "Tu smo 2" (N. LAZAREVIĆ)

"Tu smo 3" treća je međunarodna multimedijska manifestacija Muzeja suvremene umjetnosti Istre/Museo d'arte contemporanea dell'Istria koja će se održati od 11. do 23. rujna na ulicama, trgovima, u komercijalnim, izložbenim i galerijskim prostorima Pule.

Na prvim dvjema izložbama iz ciklusa te manifestacije sudjelovalo je više od 300 autora iz Hrvatske i inozemstva. Manifestacije su u svakom svom segmentu bile vrlo uspješne te su pokrenule likovni, kulturni i javni život samog grada, upozorile na njegovo povijesno nasljeđe, kao i promovirale realnu potrebu izgradnje objekta MSUI-ja u Puli.

Ovogodišnji će se program, kako je navedeno u prednajavi ove manifestacije, održavati u svim galerijskim i mnogim drugim interijerima te na otvorenim urbanim prostorima Pule, a obuhvatit će izložbe, urbane intervencije, performanse, videoprojekcije i instalacije, a osim likovnih događanja tu će biti i glazbeni te kinematografski.

Ovaj program MSUI-ja je dvogodišnja međunarodna manifestacija koja uključuje sve subjekte i nositelje kulture i subkulture prvenstveno grada Pule, ali i Hrvatske i svijeta, a postupno jača i njezin međunarodni karakter, dok je konačna namjera da manifestacija u što skorije vrijeme preraste u prvi hrvatski međunarodni bijenale vizualnih umjetnosti.

Ove će se godine predstaviti oko 150 autora iz Hrvatske i inozemstva koji će svoje radove realizirati u svim medijima vizualnih i performativnih umjetnosti te ilustrirati izlagačku djelatnost Muzeja suvremene umjetnosti Istre, ali i akcentirati spomeničku i civilizacijsku baštinu Pule. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter