TU do kraja mjeseca o kandidatu za župana

Furio Radin (J. PREKALJ)
Furio Radin (J. PREKALJ)

Saborski zastupnik talijanske nacionalne zajednice i predsjednik Talijanske unije Furio Radin potvrdio je da će skupština Talijanske unije krajem mjeseca odlučiti o tome hoće li on ući u Klub zastupnika IDS-a te čiju će kandidaturu za istarskog župana poduprijeti na idućim lokalnim izborima. 

"Mi smo ozbiljna organizacija, razgovarat ćemo unutar Talijanske unije o tim pitanjima i do kraja siječnja donijeti konačnu odluku", kazao je danas u telefonskoj izjavi za Hinu Furio Radin. 

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke u Rovinju novinarima izjavio kako IDS, nakon odlaska Damira Kajina, više nema Klub zastupnika u Hrvatskome saboru te da je zato otvoren za razgovor sa zastupnikom talijanske nacionalne zajednice Furiom Radinom.

"Sastanak skupštine Talijanske unije održat će se najvjerojatnije 28. siječnja te, osim o aktivnostima i planovima unije za ovu godinu, bit će zasigurno govora i o predstojećim lokalnim izborima", potvrdio je za Hinu predsjednik izvršnog odbora Talijanske unije Maurizio Tremu. 

Dodao je kako je Talijanska unija oduvijek imala odličnu suradnju s IDS-om, no, kako ne želi ništa unaprijed prejudicirati.    

Furio Radin se početkom godine susreo u Puli s IDS-ovim kandidatom za istarskog župana Valterom Flegom s kojim je razgovarao o statutarnom uređenju i djelovanju Talijanske unije i institucija talijanske manjine. Kako se navodi u priopćenju unije, analizirali su sva aktualna pitanja od interesa za talijansku nacionalnu manjinu te aktualne odnose s Vladom i s predstavnicima vlasti na lokalnoj razini. Sastanak je organiziran na inicijativu IDS-ovog kandidata za istarskog župana na idućim lokalnim izborima Valtera Flege. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter