Trzavice u kršanskoj koaliciji

Boris Babić (I. RADIĆ)
Boris Babić (I. RADIĆ)

Funkcionira li uopće neformalna vladajuća koalicija IDS-HDZ-Akcija mladih u Kršanu, sklepana ljetos nakon tromjesečne sapunice pri formiranju Općinskog vijeća iz trećeg pokušaja, pod prijetnjom novih izbora?

To je pitanje legitimno postaviti zbog zbunjujuće situacije sa sinoćnje sjednice vijeća, kada su pri imenovanju članova komisija, premda je među predlagateljima bio prvak liste IDS-a Boris Babić, suzdržani i protiv bili njegovi papirnati saveznici iz AM-a Sanja Frankola i Eđeo Brenčić.

- Nas nitko ništa ne pita. Tek smo na sjednici doznali tko će biti u odborima. Nemamo ništa protiv predloženih osoba, ali se ne slažemo s takvim načinom rada. Čini se kao da smo mi opozicija u vlasti, složno su nam komentirali vijećnici Frankola i Brenčić.

IDS-ovac Babić, pak, izostanak konzultacija s partnerskom strankom, koja je ostala bez predstavnika u ovom zgodom formirana dva odbora, opravdava nedostatkom vremena zbog zauzetosti poslovnim obavezama. Pitali smo ga znači li ova prilika i činjenica da je nekoliko mjesta u komisijama pripalo listi SDP-HNS-HSU, koja daje načelnika Valdija Runka, IDS-ovo približavanje toj političkoj opciji.

- Ne, mi smo najjača stranka, nikome se ne priklanjamo. Koalicija i dalje normalno funkcionira, i to s isključivim ciljem da se proračunski dug anulira i krene s realizacijom projekata, odgovorio je Babić, pri čemu nije mogao zatomiti zagonetan osmijeh.

U Odbor za kulturu imenovani su predsjednik Zoran Karlić, zastupnik SDP-a, te članovi Masimo Fornažar i Rafaela Paslika koji nisu u vijeću. Odbor za suradnju s općinama, gradovima regijama i međunarodnu suradnju čine, pak, predsjednik vijeća Zdravko Vidak (HDZ), Nensi Runko (HNS), Suzana Licul (nezavisna s liste SDP-HNS-HSU),  općinski službenik Roman Carić te predsjednik lokalnog IDS-a Dino Čekada koji nije vijećnik. (Igor RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter