Trump rekao da će Kina pooštriti sankcije Sjevernoj Koreji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u nedjelju da je njegov kineski kolega Xi Jinping pristao pooštriti sankcije Sjevernoj Koreji zbog njezina nuklearnog programa. 

"Kineski predsjednik Xi rekao je da će pooštriti sankcije (Sjevernoj Koreji)", napisao je Trump na Twitteru tijekom boravka u Hanoju, predzadnjoj postaji svoje azijske turneje. 

Tijekom posjeta Pekingu u četvrtak američki predsjednik je pozvao Xi Jinpinga da pojača pritisak na sjevernokorejski režim koji je početkom rujna izveo još jedan nuklearni pokus.

"Kina može brzo i lako otkloniti taj problem", izjavio je, u društvu kineskog kolege. 

U drugoj poruci na Twitteru Trump je izravno spomenuo sjevernokorejskog čelnika: "Zašto me Kim Jong-un vrijeđa nazivajući me 'starim' a ja njega nikad ne bih nazvao 'malim debeljkom'?" Pa dobro, toliko želim biti mu prijatelj, možda se to jednom i dogodi!"

Sjeverna Koreja je u subotu kritizirala njegovo putovanje po Aziji rekavši: "Bezobzirni komentari starog luđaka kao što je Trump nikada nas neće zastrašiti niti će zaustaviti naš napredak". 

Trump se u nizu svojih jutarnjih tvitova osvrnuo i na Rusiju, kritizirajući "zlobnike i budale", dan nakon razgovora s Putinom. 

"Kad će svi ti zlobnici i budale shvatiti da je dobra stvar biti u dobrim odnosima s Rusijom a ne loša?", napisao je. 

"Oni uvijek politiziraju, to je loše za našu zemlju. Želim riješiti krize u Sjevernoj Koreji, Siriji, Ukrajini i terorizam, a Rusija može puno pomoći!", dodao je. 

Nakon dolaska u Hanoj u subotu američki predsjednik, koji u nedjelju putuje na Filipine, najmanje je bio aktivan na Twitteru od početka azijske turneje. 

U nedjelju ujutro, prije zajedničke tiskovne konferencije s vijetnamskim predsjednikom, objavio je nekoliko poruka na društvenoj mreži u kojima se osvrće na važne teme kojima se bavio zadnjih dana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter