Trump pozdravio potporu umirovljenih vojnih čelnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američkog republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa podržalo je 88 bivših vojnih čelnika u otvorenom pismu, priopćeno je iz njegove izborne kampanje a prenosi BBC.

Skupina umirovljenih generala i admirala napisala je da republikanski kandidat "ima temperament da bude vrhovni zapovjednik".

Oni navode u otvorenom pismu da je hitno potrebna "promjena smjera" u nacionalnoj sigurnosti. "Vjerujemo da takvu promjenu može napraviti samo netko tko nije bio duboko upleten i u biti odgovoran za pogoršanje stanja naše vojske i rast prijetnji s kojima se naša zemlja suočava širom svijeta", napisali su bivši vojni čelnici dodajući da zato podržavaju Trumpa.

Trump, koji je isticao probleme veterana tijekom svoje kampanje ali se više puta našao i na meti njihovih kritika zbog svojih izjava, nazvao je njihovu potporu "velikom čašću".

Izborna kampanja demokratske predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton objavila je novi promidžbeni spot u kojem poziva vojne veterane da glasaju za nju. Spot nazvan "Žrtvovanje" prikazuje vojne veterane kako gledaju snimke provokativnih Trumpovih izjava, među kojima su ona da zna više o Islamskoj državi od mnogih generala, kao i kritika na račun senatora Johna McCaina koji je bio zarobljen u Vijetnamu.

U spotu je prikazan i Trump kako govori da je žrtvovao puno više u usporedbi s obiteljima koje su izgubile voljene u ratovima koje je vodio SAD.

Trump i Clinton sudjelovat će u srijedu na nacionalnom sigurnosnom forumu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter