Trump nakon napada kod Louvrea pozvao SAD da "se opameti"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki predsjednik Donald Trump ocijenio je u petak da je Francuska ponovno "na rubu živaca" nakon napada u blizini Louvrea, te je pozvao SAD da "se opameti".

"Novi radikalni islamski terorist upravo je napao u muzeju Louvre u Parizu. Turisti su u pritvoru. Francuska je ponovno na rubu živaca. SAD, opameti se", napisao je Trump na Twitteru. 

Napad se dogodio u petak ujutro na ulazu u trgovački centar Carrousel du Louvre u blizini poznatog muzeja. 

Napadač naoružan najmanje jednom mačetom, nasrnuo je na policajce i vojnike, izgovorio prijetnje i uzviknuo "Allahu Akbar". Vojnik je ispalio pet metaka i napadača pogodio u trbuh. Napadač je teško ranjen, a jedan vojnik lakše ozlijeđen. Posjetitelji koji su bili u muzeju u trenutku napada, njih oko 250, zadržani su na distanci i sklonjeni u "osigurani" dio muzeja. Okolicu muzeja blokirali su brojni policajci u zaštitnim prslucima. U dvije torbe koje je napadač nosio na leđima nije bilo eksploziva, objavila je policija.

Francuska je pod posebnim režimom izvanrednog stanja nakon napada u studenom 2015. u Parizu te vojnici svakodnevno vrše ophodnju ulica glavnog grada i turističkih znamenitosti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter