Trst: Puljani ostavili bebu u autu i otišli u shopping

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bracni par iz Pule završio je na naslovnici tršcanskog lista Il Piccolo nakon što su ga karabinjeri prijavili sudu zbog zlostavljanja malodobnog djeteta. Naime, prema izjavi tršcanskih karabinjera, 28-godišnji A. B. i 26-godišnja A. F. u ponedjeljak su ostavili svoje dijete mlade od godinu dana zakljucano u automobilu na drugom katu parkirališta trgovackog centra Torri d' Europa dok su oni obavljali shopping.

Uplašenog mališana, koji je u zakljucanom BMW-u neutješno plakao, oko 20 sati primijetio je pripadnik vatrogasne jedinice koji je patrolirao objektom. Prema njegovu iskazu, oko sat vremena uzalud je išcekivao dolazak roditelja, koje je pokušavao pronaci u garaži. Potom je pozvao karabinjere.

Bracni par se pred autom pojavio oko 21.30 sati i zatekao karabinjere koji su se spremali otvoriti automobil i osloboditi dijete. Branili su se da su sina ostavili u autu jer je pri dolasku u shopping centar spavao, pa ga nisu htjeli buditi. Prema rijecima karabinjera, dijete je samo i zakljucano u automobilu ostalo duže od sat i pol.

Na srecu, slucaj je okoncan bez posljedica za djecacica, osim što je, kažu karabinjeri, bio prestrašen. Talijanske vlasti su izuzetno osjetljive na ovakve dogadaje jer su u Italiji ove godine zabilježena i dva smrtna slucaja djece koja su ostavljena zakljucana u autima te su smrtno stradala zbog vrucine i pomanjkanja zraka. Slucaj je sada u nadležnosti tršcanske istražne sutkinje Cristine Bacer. (Elio VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter