Trst pritisnuli bura i snijeg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svih 218 opcina regije Friuli-Venezia Giulia nevrijeme je stvorilo teške prometne probleme: aerodrom Ronchi dei legionari bio je zatvoren cijelo jutro, a zracni je promet uspostavljen tek u 15.30, Lufthansinim letom prema Münchenu.

Tijekom dana kašnjenja su zabilježena na gotovo svim željeznickim linijama, a neke su i prekinute. Snijeg je pao u cijeloj regiji, a najteže je izgleda bilo na jugu, oko mjesta Grado i Aquileia, koja, poput Istre, nisu naviknuta na snijeg pa je služba zadužena za cišcenje prometnica kolabirala.

U Trstu je bura dostigla impresivnih sto kilometara na sat, no i to je bilo sporije nego u utorak, kad je u refulima "derala" brzinom od oko 140 kilometara na sat. Na planinama pokraj Tarvisija zabilježena je temperatura od -20 stupnjeva Celzija. U Trstu su zbog nevremena i snijega odgodene sve nogometne utakmice, a u središtu grada prometovalo se uz teškoce, narocito na brežuljcima prema krasu, pa su iz opcinske službe zadužene za promet pozvali gradane da izbjegavaju korištenje automobila.


Podijeli: Facebook Twiter