Tršćani u Medulinu kao kod kuće

Franca, Enrico i Pietro zaljubljeni su u medulinski kamp (T. GRBIĆ)
Franca, Enrico i Pietro zaljubljeni su u medulinski kamp (T. GRBIĆ)

Franca i Pietro Bianco iz Trsta već 47 godina dolaze u kamp Medulin na ljetovanje i tim su ih povodom u kampu posjetili medulinski načelnik Goran Buić i direktor medulinskog TZ-a Aldo Dobrovac.

- Medulin smo otkrili s prijateljima, tražili smo u Istri neko mjesto za kampiranje, ali nismo ponijeli ništa od stvari. Kad smo vidjeli medulinski kamp to je bilo to, kupili smo šator i to je naš prvi i jedini kamp... Sviđa nam se što možemo, bez izlaska iz kampa, ići ribariti, šetati, ići na okolne otočiće… Imamo barku pa sam lovio i ribu, a sad su godine tu, priča nam 80-godišnji Pietro.

Osjećaju se, ističu, kao doma i jedino im je žao što nisu uspjeli naučiti hrvatski jezik.

- Kad idem u kupovinu čitam što piše pa neku riječ za hranu i zapamtim. Idemo u lokalne markete, a odlazimo i u Pulu na tržnicu, kaže Franca.

U kampu su od travnja do listopada i dane provode odmarajući, pecajući, šećući, igrajući karte, družeći se s ostalim gostima, a posebno im je drag Damir Dragun, vlasnik restorana Candis kod kojeg odlaze jesti već 17 godina.

S bračnim parom dolazi od rođenja i njihov 13-godišnji unuk Enrico Mauri. Kažu nam da su i svojevrsni promotori Medulina jer je nakon njih u kamp počelo dolaziti i dosta njihovih prijatelja. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter