Trostruka punk poslastica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Podzemlje Rojca u subotu je ponovno oživjelo u svojoj najboljoj maniri, koncertom dvaju domacih i jednog uvoznog benda koji bijahu jedan žešci od drugog - zagrebackog Abergaza, karlovackog Carla Hunta i talijanskog Desperate Livinga.

Prvo cemo pokajnicki priznati da smo, buduci da se s pocetkom koncerata u Podzemlju nikad ne zna, propustili nastup prvog benda, zagrebackih HC punk deckiju iz Abergaza. Ipak, naculi smo da su bili jako dobri, što je potvrdila i zagrijana atmosfera u klubu.

Carl Hunt iz Karlovca, nekoc znani i kao Autoincest, predstavili su skladbe sa svog novog albuma "Linijom manjeg otpora". Odsviravši za pocetak osim istoimene skladbe još noviteta poput "Žili mi ruka", "Jeben i pošten" te "Sam", Karlovcani nisu propustili podsjetiti publiku ni na starije skladbe, te su jedan od rijetkih punk bendova koji se na binu Podzemlja penju s isprintanom set listom. Carl Hunt zvuce kao što i izgledaju: pozitivno, benigno i strašno simpaticno, no i dalje dovoljno žestoko da zabave okupljene.

A pravi šlag na kraju bili su talijanski gosti Desperate Living, ciji je eksperimentalni HC Screamo bio prokleto dobar, toliko dobar da vecina u publici nije skidala zadovoljni smiješak s usana tijekom njihova nastupa. Vrijedni svake frekvencije nepovratno izgubljene njihovim decibelima, glazbom podsjecaju na žešcu verziju East Rodea u "Dear Violence" fazi.

No opcenitiji opis njihove glazbe bio bi da su poput pangalaktickog grgolj blastera, koji je pak, ako niste upoznati s djelom Douglasa Adamsa, fiktivno ultimativno svemirsko alkoholno pice ciji je efekt kao da vam netko mozak tresne kriškom limuna omotanom oko zlatne cigle.


Podijeli: Facebook Twiter