Trostruka porcija žestokog zvuka

Zero Tolerance - Official Death tribute band (Tea TIDIĆ)
Zero Tolerance - Official Death tribute band (Tea TIDIĆ)

Brojna publika okupila se ove srijede u pulskom Klubu Uljanik, gdje se u organizaciji agencije Hammer and Tongs i udruge Kairos, održao koncert grupa Zero Tolerance - An Official Tribute to Death, Abscendent i Mortal Divinity.

Iako sredina radnog tjedna možda i nije uobičajena za večernji izlazak na metal koncert, bendovi koji su se predstavili bili su pravi mamac za pulsku publiku - naime, talijanski bendovi Zero Tolerance i Abscendent su trenutno na turneji pod nazivom "Trapped in an Eastern Corner", u sklopu koje nastupaju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Bugarskoj i Rumunjskoj. Pula je bila prva "stanica" na njihovoj turneji, a na pulskom koncertnom gostovanju pridružili su im se dobro znani pulski Mortal Divinity, koji imaju popriličnu bazu fanova, a na ovom koncertu su predstavili novog člana benda - basistu Bruna Dušića. Odlično uvježbani i energični, Mortal Divinity su premijerno izveli i nove pjesme "Cold As Fire", "Stereo Salvation", "Temptation" i "Yoshi", a publika je aplauzima i glasnim povicima pokazala da su im se vrlo dopale nove pjesme.

S novim pjesmama predstavili su se i death thrash metal Abscendent koji su nedavno objavili album "Decaying Human Condition", te su naišli na dobar odaziv pulske publike, a žestoka koncertna večer zaključena je vrhunskom virtuoznom svirkom talijanskih Zero Tolerance - An Official Tribute to Death. Da je riječ o pravim glazbenim znalcima i vrhunskoj interpretaciji, potvrdio je i menadžment preminulog osnivača i frontmana grupe Death Chucka Schuldinera, koji je sastavu Zero Tolerance dodijelio i titulu službenog tribute benda grupe Death. Predvođeni odličnim basistom i pjevačem Mattiom Tibuzzijem, Zero Tolerance uvjerljivo su izveli zahtjevne pjesme grupe Death, a iako je dobro znana "Lack of Comprehension" bila najavljena kao zadnja pjesma, glazbenici su se na uporne pozive publike rado vratili na pozornicu i odsvirali još nekoliko pjesama za bis. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter