Trošni stup visi na strujnom kabelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz put za Štanjeru, na periferiji Rovinja, vec mjesec dana stoji srušen telefonski stup. Da ne padne na zemlju drži ga vod koji se naslonio na strujni kabel. Ostatak voda prema Štanjeri je vec na zemlji, ali stanovnici ove štancije cudom još imaju telefonsku vezu. Izgubila ju je medutim kuca pred kojom je stup pao jer se kabel na kojem visi stup vjerojatno istegnuo.

Opasnost je tim veca što se telekomunikacijski vod naslonio na strujni kabel. U slucaju puknuca izolacije i vodovi telefona bi bili pod naponom, pa bi u opasnosti bili korisnici telefonskih prikljucaka.

Stanovnici Štanjere, koji su nas pozvali, kažu da se stup nagnuo prije Nove godine. Od tada stalno dozivaju brojeve HT-a za kvarove. Kada je stup konacno pao najprije su ga pomakli s puta, da bi mogli prolaziti automobilima, a od tada ucestalo zovu. Kažu da im se u THT-u stalno javljaju drugi operatori, dugo ih drže na telefonu, provjeravajuci da li je kvar upisan i obecavaju da ce poslati servisere.

Nije ovo prvi slucaj aljkavog odnosa HT-a prema svojim pretplatnicima i vodovima u koje se godinama ne ulaže. Uostalom, stup koji se srušio je sav obrastao, tako da se odmah vidi da godinama nije kontroliran. (A. POKRAJAC)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter