"Trokut" prvi album benda Golem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi album benda Golem objavljen je ovih dana pod nazivom "Trokut".

Ekipu cine Puljanin Marco Grabber, Krešimir Tomec i Ivan Juric Yuri, a nedavno im se pridružio novi clan Chakka, dok ce uživo s njima nastupati gitarist Peter Dekleva te bubnjar Andrej Zavasnik iz benda Srecna Mladina.

Album koji je objavio Aquarius Records predstavljen je u Zagrebu, a na njemu se nalazi desetak pjesama, od kojih su kao singlovi vec objavljeni obrada pjesme "Milion" grupe Boa, zatim "Poštovana gospodo", koji je izašao još u ožujku, dok je zadnji singl "Ledeno doba", a spot je vec prikazan na MTV-u.

Decki su i dalje u svojim pjesmama politicki vrlo angažirani i cinicni. Uostalom Yuri kaže da su se oformili da bi iz sebe preko muzike izbacili i transformirali svu negativnu energiju koja se nakuplja u njima.

- Tematika albuma nije odabrana, vec nametnuta iznutra. Njome se rijetko tko bavi ili se bavi u rukavicama. Bez rukavica i dlake na jeziku se živi naoko teže, no cistije i punije, koliko god vecina mislila da je obrnuto, objašnjava Yuri.

Album je crossover razlicitih stilova, od electro punka, balkanskih ritmova do dubstepa, a na njemu gostuju Popay, Magellano i Vojko Vrucina, a još jedna obrada koja se nalazi na CD-u je "Šakom u glavu" Ramba Amadeusa.


Podijeli: Facebook Twiter