Trojka završila u pritvoru zbog razbojstva i krađa

Ilustracija (M. GRACIN/NL)
Ilustracija (M. GRACIN/NL)

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja u pritvorsku jedinicu PU istarske privedeno je troje Porečana, 24-godišnjak, 36-godišnjak i 35-godišnjakinja, zbog kaznenog djela razbojstva iz prosinca 2011. godine na Petrolovoj benzinskoj postaji. Dvojicu muškaraca se sumnjiči i za tri kaznena djela teške krađe iz 2009. i 2011. godine, sve na području Poreča. Policija nije iznosila podatke vezane uz razbojstvo na benzinskoj postaji.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 8. prosinca 2011. godine 24-godišnjak ušao maskiran u prostor Petrolove benzinske postaje na porečkoj zaobilaznici te je uz prijetnju pištoljem od 35-godišnje djelatnice i 21-godišnjeg djelatnika otuđio više desetaka tisuća kuna.

Utvrđeno je da je razbojnik pljačku počinio u dogovoru s djelatnicom benzinske i uz pomoć 36-godišnjaka. Osim za pljačku, dvojicu muškaraca policija tereti da su počinili tri teške krađe, i to prvu u noći s 3. na 4. veljače 2009. godine. Tada su provalili u prostor wellness centra u sklopu hotela u Špadićima, odakle su ukrali LCD televizore i blagajnu, u kojoj je bilo novca. Vlasnik wellnessa, pravna osoba iz Poreča, oštećen je za više tisuća kuna.

Ostale dvije teške krađe izveli su tijekom 2011. godine - u noći s 1. na 2. studeni provalili su u cvjećarnicu i ured na porečkom gradskom groblju, gdje nisu ništa ukrali ali su prouzročili materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Početkom prosinca su provalili u poslovne prostore trgovačkog centra u Poreču, odakle su odnijeli blagajnu s novcem i poslovnu dokumentaciju te oštetili vlasnika za više stotina kuna. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter