Trojica optuženih ne osjećaju se krivima

S lijeva: Hrvoje Vukelić, Branimir Vukelić i branitelj (M. ANGELINI)
S lijeva: Hrvoje Vukelić, Branimir Vukelić i branitelj (M. ANGELINI)

Na Županijskom sudu u Puli nastavljeno je suđenje Labinjanu Hrvoju Vukeliću (31) zvanom Vuki, Sejadu Hušidiću (32) zvanom Sejo i Robinu Horvateku (22) iz Pule zbog krvavog obračuna nožem i palicama u Labinu u travnju 2008. godine. Vukelić na suđenje dolazi sa slobode dok su Hušidić i Horvatek dovedeni iz pulskog zatvora gdje su na izdržavanju kazne. Sva trojica su sudu izjavila da se ne osjećaju krivima za kaznena djela za koja se terete.

Dr. Ilija Kučinar je na suđenju potvrdio svoje vještačenje, a sudac je pročitao dio medicinskog vještačenja koji se odnosi na ozljede kod trojice okrivljenika. Hušidić je pak kazao sudu da nož koji je sudac pokazao nije onaj korišten u sukobu.

Odvjetništvo je naglasilo da će tijekom iznošenja obrane okrivljenika učiniti neke preinake na optužnici, ne navodeći, međutim, kakve.

Inače, Vukelić je na labinskom sudu osuđivan zbog zlouporabe opojnih sredstava, Hušidić zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i nasilničkog ponašanja za što je osuđen na zatvorsku kaznu koju izdržava te Horvatek također zbog zlouporabe opojnih droga a kaznu izdržava. Protiv njega se vodi još jedan postupak na pulskom Općinskom sudu.

Obrana optuženih predviđena je za ponedjeljak nakon čega će tužilaštvo i obrana iznijeti završne riječi. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter