Trojica juniora NK Vodnjana iscipelarila suca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U 73. minuti subotnje utakmice NK Vodnjana i NK Banjola u Vodnjanu, u 7. kolu Županijske juniorske nogometne lige, glavni sudac Diego Biljuh iz Marcane dodijelio je crveni karton igracu Vodnjana nakon cega su ga neki igraci tog kluba okružili i fizicki napali. Dobio je dva ili tri jaca udarca u vrat i pozvana je Hitna pomoc. Iznesen je s terena na nosilima, a utakmica je prekinuta, kazao nam je tajnik Vodnjana Rikardo Radolovic.

Kako neslužbeno saznajemo, incident je trajao vrlo kratko, a u pomoc kolegi priskocio je drugi pomocni sudac, prema kojem igraci nisu bili nasilni.

- Disciplinske mjere zbog ovakvog nesportskog ponašanja poduzet ce Nogometni savez istarske županije i nadam se da ce sankcije disciplinskog suca biti drasticne. Kao klub osudujemo takvo nesportsko ponašanje, a mislim da ce osim sankcije disciplinskog suca, Uprava Vodnjana dodatno sankcionirati igrace. Posljednje informacije koje imam o stanju napadnutog suca su da je bio na prijemnom odjelu kirurgije pulske Opce bolnice, kazao nam je Radolovic.

Neslužbeno pak doznajemo da je 22-godišnjeg suca Biljuha, koji sudi na utakmicama županijskih liga tek nešto više od godinu dana, okružila cijela ekipa izuzev golmana i jednog igraca Vodnjana. Jedan od igraca udario ga je s leda i oborio na tlo gdje su ga neki igraci nastavili cipelariti.

Kako doznajemo od upucenih koji su gledali utakmicu, sudac svojim ponašanjem i odlukama nije ni na koji nacin utjecao na rezultat. Naime, u trenutku prekida gosti su vodili 3:1, a nasilje je pokrenuo žuti karton koji je sudac dodijelio jednom od igraca Vodnjana koji je neopravdano napucao loptu, što se tretira kao nesportsko ponašanje.

Tada je "požutjeli" igrac pokušao sucu iz ruku uzeti karton pa je djelitelj pravde na travnjaku posegnuo za oštrijom mjerom - iz džepa je izvukao crveni karton, što je za tog igraca znacilo automatsko udaljenje s terena. To je njegovom suigracu, inace problematicnom 15-godišnjaku, bio povod za divljacki nasrtaj na suca Diega Biljuha kojeg je oborio na tlo te ga nogom odnosno kopackom udario u vrat.

Suca na tlu opkolila je gotovo cijela momcad Vodnjana, a osim najincidentnijeg 15-godišnjaka, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, suca Biljuha udarao je i igrac kojem je dodijelio crveni karton te još jedan igrac. Sva trojica bit ce prijavljena disciplinskom sucu NSŽI-ja, koji ce odluciti o pojedinacnim sankcijama. (M. KOŠTA, M. VUKŠIC)

VIŠE O OVOM NOGOMETNOM INCIDENTU U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter