Troje uhićeno zbog proizvodnje i dilanja marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija je u Rovinju i Buzetu uhitila ukupno tri osobe zbog sumnje na kaznena djela iz područja opojnih droga. Zbog sumnje da je dvojac, 48-godišnji talijanski državljanin i 47-godišnjakinja, uzgajao marihuanu na području Buzeta, policija je nad njima provela kriminalističko istraživanje, te su obojica u subotu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Naime, buzetska policija je temeljem operativnih saznanja, u jutarnjim satima u petak na području Buzeta uhitila muškarca i ženu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo. Temeljem naloga  nadležnog suda obavljena je pretraga stana i automobila koje osumnjičeni koriste te je pronađeno devet stabljika konoplje veličine od 14 do 65 cm, zasađene u plastične posude, 389.6 grama mješavine maslaca i marihuane, 6.10 grama marihuane te oprema za uzgoj marihuane. Osumnjičeni dvojac je zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, nakon istraživanja priveden. Rovinjac (18) je zbog sumnje da je dilao drogu u subotu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Rovinjska policija ga je zatekla u autokampu u Rovinju pri čemu je odbacio ruksak te je pokušao pobjeći. Policijski službenici su ubrzo sustigli i uhitili mladića zbog sumnje da je počinio kazneno djelo. Temeljem naloga nadležnog suda obavljena je pretraga ruksaka u kojem je pronađeno 22 komada pvc smotuljaka s ukupno 89,65 grama marihuane te nekoliko stotina kuna.

Također, u sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana u kojem osumnjičeni boravi te je pronađeno 0,55 grama marihuane, drobilica za usitnjavanje marihuane i  precizna digitalna vaga. Priveden je zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter