Troje ubijenih u švicarskom selu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Troje ljudi je ubijeno, a još dvoje ranjeno u srijedu navečer kada je naoružani muškarac otvorio vatru u švicarskom selu Daillon, izvijestila je policija u četvrtak ujutro.

Osumnjičeni je prilikom uhićenja zaprijetio i policiji koja je zapucala i ranila ga prije nego što je odveden u pritvor, izvijestila je u službenoj izjavi policija kantona Valais. Nitko od policajaca pritom nije ozlijeđen.

Švicarska internetska stranica "20minutes.ch" objavila je da je osumnjičeni stanovnik Daillona star oko 30 godina te da je u vrijeme napada bio naoružan jurišnom puškom i pod jakim utjecajem alkohola.

U službenoj izjavi navodi se da je specijalna policijska postrojba i lokalno redarstvo poslano na intervenciju nakon dojave, primljene oko 20,50 sati, da na tlu leži nekoliko ranjenih osoba.

Napadač je boravio je u psihijatrijskoj bolnici, objavile su u četvrtak švicarske vlasti na konferenciji za tisak. 

Muškarac u dobi od 33 godine u napadu je koristio dva oružja, rekao je zapovjednik kantonalne policije Valais Robert Steiner. Iz starinskog karabina i lovačke puške ispucao je dvadesetak metaka.

Napadač je bio poznat policijskim službama zbog zlouporabe droge. Posjedovao je i oružje koje mu je oduzeto nakon boravka na psihijatriji 2005. 

Žrtve su žene od 32, 54 i 79 godina. Ranjeni su muškarci od 33 i 63 godina. Prema podacima policije, napadač je poznavao svoje žrtve. 

Masovne pucnjave su rijetke u Švicarskoj iako, prema nekim procjenama, čak svaki treći stanovnik te osam milijunske zemlje posjeduje oružje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter