Troje ubijenih i devet ranjenih u klinici u Colorado Springsu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Troje ljudi je poginulo, od kojih je jedan policajac, a devet ih je ranjeno u incidentu koji se dogodio u petak na klinici za planiranje obitelji u američkom Colorado Springsu, priopćile su lokalne vlasti. 

Policija je uhitila počinitelja koji je izveo napad naoružan puškom, pri čemu je devetero ljudi ranjeno, no svi su u dobrom stanju nakon što su smješteni u obližnje bolnice.

- Svi su trenutno u dobrome stanju, rekla je Catherine Buckley, glasnogovornica policije u ovom gradu koji se nalazi južno od Denvera.

Počinitelj se predao policiji otprilike pet sati nakon što je upao u zgradu.

Klinika u Colorado Springsu bila je u više navrata poprište prosvjeda aktivista protiv abortusa. Nacionalna neprofitna skupina, posvećena cilju osiguravanja široke razine zaštite reproduktivnog zdravlja, uključujući i abortuse, našla se posljednjih mjeseci na udaru konzervativaca u Kongresu koji traže ukidanje savezne potpore toj organizaciji.

Policija je nakon uhićenja napadača navela da je proces osiguranja zgrade tekao sporo zbog straha da je napadač postavio eksplozivna sredstva. (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter