Troje ranjenih u napadu na stanici londonskog metroa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna je osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene u terorističkom napadu nožem na stanici podzemne željeznice u istočnom dijelu Londona.

Napadač je, prije nego što su ga svladali i uhitili pripadnici policije, prema pisanju londonskog lista Evening Standard, vikao "to je za Siriju".

Glasnogovornik policije je odbio to komentirati. Policija je napad na postaji podzemne željeznice nazvala "terorističkim incidentom".

Napadač optužen za pokušaj ubojstva
Britanska policija optužila je u nedjelju za pokušaj ubojstva 29-godišnjeg napadača koji je nožem u podzemnoj željeznici u Londonu teško ozlijedio jednu osobu.

Protuterorističke snage istražuju neisprovocirani čin nasilja na stanici Leytonstone podzemne željeznice koji se zbio u subotu kasno navečer. Neidentificirani muškarac uhićen je u stanici i u pritvoru je, a istražitelji pretražuju neke stanove na istoku Londona, priopćila je policija.

Teže ozlijeđena žrtva, 56-godišnji muškarac u stabilnom je stanju u bolnici i njegove ozljede nisu opasne po život. Drugi je muškarac zadobio lakše ozljede koje nisu zahtijevale medicinsku pomoć. Mediji izvještavaju da je još jedna osoba zadobila lakše ozljede.

- Kao rezultat informacija koje smo dobili od ljudi na mjestu događaja i kasnije istrage koju je provelo protuterorističko zapovjedništvo smatramo to terorističkim napadom, kazao je zapovjednik protuterorističkih snaga  Richard Walton.

Prema lokalnim medijima osumnjičenik je visok tamnoputi muškarac koji je možda imao arapski naglasak. Navodno je vikao "Ovo je za Siriju" prije nego ga je policija svladala. (Hina/dpa)


Podijeli: Facebook Twiter