Troje Istrana isplivalo Faros maraton

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Amerikanac Mark Warkentin i Nizozemka Linsy Heister pobjednici su 35. Otvorenom medunarodnog prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju na 16 kilometara, cuvenog Faros maratona što se tradicionalno održao na Hvaru. Warkentinu su za preplivati 16 kilometara bila potrebna 3:11.46 sata, dok je Heister, inace svjetska i europska prvakinja u daljinskom plivanju, za preplivati istu dionicu trebalo oko minutu i pol više, te je s vremenom 3:13.31 postavila novi rekord staze.

Ovaj najznacajniji i najteži plivacki maraton u Hrvatskoj, koji je ove godine okupio po 17 plivacica i plivaca iz 19 zemalja sa svih kontinenata uspješno je otplivalo i troje Istrana. Tako je 29-godišnji Vaso Vulin iz pulskog UPAS-a na cilj stigao 11. u muškoj konkurenciji s vremenom 3:48.54, dok su dvije plivacice KDPSR "Porec", 17-godišnja Paula Klunic (4:06.59) i godinu dana mlada Mia Buric (4:47.28) na cilj stigle kao 15. i 17. u ženskoj konkurenciji.

Faros maraton je ujedno bilo cetvrto natjecanje koje se boduje za Kup Hrvatske u daljinskom plivanju "Cro cup". U apsolutnom poretku plivacica Karla Šitic je s uspješnim rezultatom na Farosu pretekla Klunic u poretku i sada je druga, dok je mlada plivacica "Poreca" treca, a i dalje je vodeca Splicanka Dina Levacic. Iza Klunic u apsolutnom poretku plivacica poredale su se još dvije Istranke, Buric iz "Poreca" i Ana Baric iz UPAS-a.

Kod plivaca Vulin se popeo na peto mjesto, a vodeci je Josip Soldo. Ekipno kod plivacica nije došlo do promijene u poretku pa je tako vodeci "Split", "Porec" je drugi, a UPAS treci. Kod plivaca, zahvaljujuci uspjehu Vulina na Hvaru, UPAS se sa šestoga probio na cetvrto mjesto, dok je "Porec" s petoga pao na šesto, a i dalje je vodeci starogradski "Faros".


Podijeli: Facebook Twiter