Troje djece ozlijedeno u prometu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Troje djece u dobi od 8 do 10 godina stradalo je u prometnim nesrecama tijekom ponedjeljka dana vracajuci se, odnosno odlazecu u školu.

Prva se dogodila oko 12.10 sati na raskrižju ulica Veruda i Krležine u Puli kada su osmogodišnjakinja i desetogodišnjak zapoceli prelaziti kolnik Ulice Veruda preko obilježenog pješackog prijelaza.

U tom je trenutku na njih naletjela opel astra registarske oznake PU 115 KE kojom je iz smjera Verudele upravljao B. M. G. (35) iz Pule.



Prema rijecima Nataše Rogic Jukopila iz PU istarske, astra je paralelno prošla pored vozila koje se vec bilo zaustavilo ispred pješackog prijelaza da bi propustilo djecu i potom ih udarila. Srecom, u pulskoj Opcoj bolnici djevojcici i djecaku konstatirane su lakše ozljede.

Na mjestu nesrece zatekli smo nekolicinu ogorcenih žitelja tog dijela Verude.

- Ovo je užasno. Tu automobili prolaze kao ludi, lete doslovce preko sto kilometara na sat. A sve okolo samo pješacki prijelazi. Dosta nam je ovakve sulude vožnje.



Policija mjeri brzinu dvjestotinjak metara dalje na autobusnom ugibalištu do kojeg vozaci vec uspore. Nije nam jasno zašto se ovaj problem ne riješi. Treba li netko opet poginuti da tome dode kraj, pitali su se mještani Verude.

Druga prometna nesreca dogodila se nepunih sat vremena nakon ove, tocnije u 13 sati na podrucju Buja, odnosno na raskrižju Grožnjanske i ulice Flavija, kada je devetogodišnjakinja zapocela prelaziti kolnik preko obilježenog pješackog prijelaza.

U tom je trenutku s njene lijeve strane naišao automobil rover 400, kojim je upravljao slovenski državljanin T. J. (65), a kretao se u smjeru Krasice. Rover je udario djevojcicu koja je s teškim ozljedama prevezena u pulsku Opcu bolnicu.


Podijeli: Facebook Twiter