Trojac iz Šijane tereti se za napad na policajce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulsko Opcinsko državno odvjetništvo podnijelo je Opcinskom sudu u Puli optužni prijedlog protiv trojice mladica iz Šijane, odnosno Veljka Sabadoša (24) te brace Kabira (26) i Aladina (22) Osmanovica zbog napada na policajce u civilu na benzinskoj postaji u Šijani u listopadu 2009.

Prema podacima koji su objavljeni na službenim web stranicama Državnog odvjetništva, a na kojima su naznaceni samo inicijali sudionika fizickog obracuna, Sabadoš se tereti za napad i teško ozljedivanje službene osobe, odnosno policajca, a Braca Kabir i Aladin Osmanovic za napad na policajce.

Prema DORH-u, trojac je u noci 9. listopada 2009. (oko 1.30 sati op. a.) ispred benzinske postaje Šijana u ulici 43. istarske divizije vrijedao policajce izvan službe bez ikakvog povoda, i to znajuci da se radi o policijskim službenicima. Kada se policajac T. V. predstavio službenom znackom i naredio im da prestanu s narušavanjem javnog reda i mira Aladin ga je, prema optužnom prijedlogu, više puta rukama odgurnuo zbog cega je policajac pao na tlo.

Kada se u sprjecavanju daljnjeg napada umiješao i N. R., odnosno drugi policajac izvan službe predstavivši se takoder policijskom znackom, i njega je Aladin udario šakom u lice. Potom su se u napad na policijske službenike umiješali i Veljko i Kabir. Sabadoš je zatim policajca N. R. više puta udarao rukama i nogama po tijelu nanijevši mu teške tjelesne ozlijede, stoji u optužnom prijedlogu pulskog Opcinskog državnog odvjetništva.

Podsjetimo, 2009. godine neposredno nakon sukoba, razgovarali smo sa sada okrivljenim Šijancem Veljkom Sabadošem, koji nam je pak ispricao potpuno drugaciju verziju price. Naime, prema njegovim rijecima najprije je jedan od policajaca u civilu nasrnuo na Aladina, na što su se umiješali Kabir Osmanovic i Sabadoš. Sabadoš je tada ispricao da je ubrzo stigla interventna policija koja ih je pretukla, a nastavila ih je tuci, zajedno s policajcima u civilu, i u policijskoj postaji.

Istarska je policija o tom dogadaju bila priopcila da su mladi Šijanci na benzinskoj postaji INA-e u Šijani narušavali javni red i mir u vidno alkoholiziranom stanju te da su vrijedali, omalovažavali i psovali policijske službenike, nakon cega su ih i fizicki napali.


Podijeli: Facebook Twiter