Trojac 2 mjeseca krao po Istri, dvojica uhicena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica albanskih državljana - 27-godišnji A. G. i 28-godišnji T. M. - uhicena su i privedena u istražni centar Županijskog suda u Puli zbog osnovane sumnje da su na podrucju Istre od 16. lipnja do 16. kolovoza kada su uhicena pocinila ukupno 21 kazneno djelo, uglavnom iz oblasti imovinskog kriminaliteta, sve na širem podrucju Pule i Poreca.

Ukupna materijalna šteta se za sada procjenjuje na više od milijun kuna, a veci dio ukradenih predmeta još nije pronaden. Uhiceni su u Splitu, a policija intenzivno traga za trecom osobom iz te skupine koja je još u bijegu.

Istraživanje se nastavlja i na podrucju Licko-senjske, Primorsko-goranske te Splitsko-dalmatinske županije, izvijestili su na konferenciji za novinare u PU istarskoj Elvis Bencic, nacelnik odjela opceg kriminaliteta PU istarske, Valter Opašic, voditelj odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu, te Nataša Rogic Jukopila, policijska službenica za odnose s javnošcu.

Dvojac je uhicen u Splitu u zajednickoj akciji više policijskih uprava na temelju tjeralice izdane iz PU primorsko-goranske protiv trojice albanskih državljana zbog više kaznenih djela.

Policija je utvrdila da su na podrucju Istre pocinili 21 kazneno djelo, od cega 15 na pulskom podrucju, a šest na poreckom. No, u obradi su još brojna kaznena djela na podrucju ostalih istarskih gradova za koje trenutno nema dokaza protiv trojke.


Podijeli: Facebook Twiter