Troickom kazna zbog izbjegavanja dopinške kontrole

Viktor Troicki na presici u Umagu (M. MIJOŠEK)
Viktor Troicki na presici u Umagu (M. MIJOŠEK)

Srpski tenisač Viktor Troicki (27), trenutačno 53. igrač svijeta, kažnjen je s 18 mjeseci zabrane nastupa jer je odbio dati uzorak krvi na dopinšku kontrolu tijekom turnira u Monte Carlu u travnju ove godine, objavio je Međunarodni teniski savez (ITF) netom nakon što je Troicki izgubio susret 2. kola turnira u Umagu u četvrtak od Španjolca Tommyja Robreda.

Iz ITF-a su kaznu obrazložili time što je Troicki "odbio surađivati oko procedure doping kontrole".

- Troicki je 15. travnja morao dati uzorak urina i uzorak krvi za dopinšku kontrolu. Dao je uzorak urina, ali ne i krvi. Kazao je da ga je djelatnica zadužena za dopinšku kontrolu uvjerila da ne mora dati uzorak krvi toga dana jer se nije osjećao dobro. No, to tijelo je zaključilo da ona to nije mogla savjetovati. Stoga ponašanje gospodina Troiclog smatramo odbijanjem davanja uzorka za dopinšku kontrolu, objavio je ITF.

Troicki je odlučno demantirao tvrdnje da je koristio nedozvoljena stimulativna sredstva te je najavio žalbu na suspenziju o kojoj će odlučivati Međunarodni sportski sud (CAS) u Lauseanni.

- Nikada nisam koristio nedozvoljene supstance. Jedina istina je da mi je djelatnica na dopinškoj kontroli dopustila da ne predam uzorak krvi zbog toga što se tog dana nisam osjećao dobro. Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri. Ne znam zašto imam ovakav tretman, a potpuno sam nevin. Šokiran sam, u Monte Carlu sam vjerovao da uzorak krvi mogu predati sljedećeg dana. Svakako ću se žaliti na ovu kaznu, izjavio je Troicki. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter