Trogodišnja Alice jedna od najmlađih članica Mense

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ima samo tri godine, ali uz engleski govori i ruski, čita, pjeva, pleše i slika. Međutim, ovo nije sve, malena Alice Amos iz Guildforda u Engleskoj postala je jedna od najmlađih članica Mense koja okuplja najinteligentnije ljude svijeta.

Alicein je kvocijent inteligencije 162, što joj je osiguralo mjesto u malom društvu (10 posto stanovništva) natprosječno inteligentnih stanovnika planeta. Primjerice, pretpostavlja se da fizičar Stephen Hawking ima IQ između 160 i 165.

- Presretni smo što je Alice postala naš član. U Mensi stvaramo pozitivno ozračje za razvoj talentirane djece koja se kod nas imaju priliku družiti s drugom djecom sličnih intelektualnih sposobnosti, rekao je John Stevenage, izvršni direktor britanskog ogranka Mense.

Malena Alice krenula je u predškolsku ustanovu Rydeshill u Guildfordu, gdje pohađa napredne tečajeve matematike i engleskog jezika i literature, prenosi Daily Mail.

Ipak, najmlađa osoba koja je ikada primljena u britansku Mensu bila je Alice Ten Roberts, koja postala članica sa samo dvije godine i četiri mjeseca. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter