Trofejno oružje onesposobiti do 1. rujna!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradani kojima je izdan oružni list za držanje oružja kao uspomene do 1. rujna moraju ga prodati ili podnijeti zahtjev za držanje, odnosno za držanje i nošenje ili ga pak moraju onesposobiti te ga takvog mogu zadržati, obavijestili su iz PU istarske. Takoder, može se bez naknade predati Republici Hrvatskoj.

Buduci da ga se mnogi gradani ne žele odreci, i mnogi ce ga zadržati, Zakon o oružju predvida mogucnost da se ono trajno onesposobi i kao takvo zadrži. Iz PU istarske kažu da to može obaviti pravna ili fizicka osoba koja ima odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova, a tko sve ima odobrenje, gradani mogu doznati u policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji u mjestu prebivališta. Oni koji oružje ne prodaju, prijave ili onesposobe bit ce kažnjeni za prekršaj s pet do 15.000 kuna. Kao zaštitna mjera propisano je i oduzimanje oružja i streljiva.

Oni koji odluce trajno onesposobiti oružje, troškove snose sami, a nakon onesposobljavanja su dužni odjaviti takvo oružje u roku od osam dana, i to uz predocenje potvrde koju je izdala nadležna tvrtka za taj posao.


Podijeli: Facebook Twiter