Trofej Umag: Mugerli ispred Kvasine i Mucellija

Biciklisti u akciji (M. GAVRAN)
Biciklisti u akciji (M. GAVRAN)

Idealne su uvjete za vožnju imali sudionici drugog Trofeja Umag. U stilu godišnjeg doba i manifestacije koja slijedi idući tjedan - Istarsko proljeće - a koju su ovom utrkom u najljepšem izdanju najavili vozači iz 32 kluba. Od turističkog naselja Stella Maris, gdje je bio start i cilj, 200-tinjak biciklista je vozilo sedam krugova preko Zambratije, Bašanije, Valice prema Plovaniji, a potom prema Svete Marije na Krasu i do Umaga.

Bolje vrijeme, kao što rekosmo, biciklisti gotovo da nisu mogli poželjeti. I epilog utrke je bio itekako zanimljiv, jer se uglavnom vozilo u većim skupinama i najboljima je trebalo vremena da se izdvoje. Dogodilo se to poslije osamdesetak kilometara, kad je omanja skupina, u kojoj je bila i trojka najuspješnijih, stekla određenu prednost.

Na kraju je prvi ciljnom ravninom projurio slovenski biciklist Matej Mugerli (Adria Mobil) s vremenom 3:46.59 sati, a s po četiri sekunde zaostatka ciljem su prošli hrvatski biciklist Matija Kvasina (Simplon, Austrija) i Talijan Davide Mucelli koji vozi za Meridianu Kamen.

Iza njih je stigla poveća skupina s osam sekundi zaostatka. Pobjednički trolist je izmjenjivao čestitke, a one su vozačima stigle i od domaćina, pročelnika za društvene djelatnosti Grada Umaga Slaviše Šmalca koji je pobjedniku uručio pehar te organizatora i direktora 2. trofeja Umag Ivice Gržinića.

- S ponosom ističem kvalitetu vozača koju smo okupili na ovoj priredbi, na kojoj su vozili ponajbolji biciklisti iz Europe. Unatoč lijepom i sunčanom vremenu koje obradovalo sve nas, treba reći da je utrka bila zahtjevna poradi vjetra koji je na pojedinim dionicama mijenjao snagu i vozačima otežavao zadaću. Negdje na polovici utrke, poslije osamdeset i kojeg kilometra, izdvojila se skupina od 13 vozača. Dok se od Matije Kvasine mogao očekivati takav rezultat, jednako kao i od pobjednika Mugerlea, ugodno iznenađenje je priredio biciklist pazinske momčadi, koji je na vrijeme umaknuo vodećoj skupini i držao priključak s dvojicom vodećih i najuspješnijih, kazao je direktor utrke Ivica Gržinić.

U drugoj polovici idućeg tjedna Umag će ponovno biti u znaku biciklista, koji će prvo voziti prolog, a potom tri dionice Istarskog proljeća. Prva dionica starta, a posljednja završava u Umagu, u nedjelju. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter