Trofej Umag: Aljažu Hočevaru premijerno izdanje

Velika skupina na cilju u Umagu (Snimio Mijat GAVRAN)
Velika skupina na cilju u Umagu (Snimio Mijat GAVRAN)

Vrijeme se na krajnje neočekivan način poigralo sa sudionicima premijernog biciklističkog Trofeja Umag, čime je doslovce priredba dovedena na rub regularnosti. Istina, utrka je održana, ali u ekstremnim okolnostima od samog starta u gradu, odnosno Ulici Ernesta Miloša odakle se karavana zaputila prema Novigradu.

Planirana dionica od 163,5 km bila je nešto kraća poslije zapleta na raskrižju prometnice koja iz Brtonigle vodi k Bujama, odnosno mogućem skretanju za Umag. Naime, baš na tom mjestu unatoč redarskoj službi dogodio se neočekivani obrat kad je vodeća skupina u drugom krugu po izlasku iz Brtonigle umjesto da nastavi voziti uspon prema Bujama, na iznenađenje redara i policijskih djelatnika skrenula prema Umagu. Organizatori su, međutim, odmah potom uspjeli sudionike preusmjeriti najkraćim prometnim "bajpasom" na pravu trasu kako bi nastavili vožnju, odnosno kako bi utrka mogla biti proglašena važećom. Na startu su se inače pojavile 33 ekipe sa svojim vozačima.

No, vratimo se vremenu koje je uistinu uvjete za vožnju dovelo do krajnjih granica sigurnosti u kojima se može voziti slična utrka. Vozači su bili zaokupljeni samo jednom mišlju - što bezbolnije, bez pad(ov)a i ozljeda završiti utrku od koje su puno očekivali.

U velikoj skupini biciklista prvi je ciljnom ravninom prošao mladi vozač iz Novog Mesta Aljaž Hočevar koji vozi za Adria Mobil, drugi je Norvežanin Oscar Landa (Oster Hus-Ridley), a treći Austrijanac Gernot Auer (Continental team WSA). (Mijat GAVRAN)

 


Podijeli: Facebook Twiter