Trodnevni oktanski spektakl u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treci porecki motorshow, ovaj se vikend održava na novom poreckom parkiralištu nedaleko od dvorane Žatika. Tri dana oktanskih zbivanja održat ce se pod motom "Desetljece sigurnosti u prometu", zajednicke akcije FIA-e i Ujedinjenih naroda.

Kako bi što veci naglasak dali prevenciji i sigurnosti u prometu, auto klub Skok racing iz Brtonigle, inace domacin manifestacije, organizirat ce susret kartingaša od 6 do 10 godina te izložbu njihovih kartinga, vožnje spretnosti za najmlade na biciklima i motociklima, promotivnu vožnju najboljih kartingaša Hrvatske te distribuciju HAK-ovih materijala.

U subotu ce se održati utrka prvenstva Hrvatske u autoslalomu, koja ce ujedno oznaciti pocetak sezone ove popularne tehnicke discipline, dok ce u pauzama na stazi trenirati supermoto vozaci koji svoju pozivnu utrku imaju sljedeci dan.



Kaskaderi iz BMX i FMX serije pokazati ce svoje vještine, a tridesetak Ferrarija, Porschea i Alfi iz Italije održat ce utrku talijanskog prvenstva "5" Campionato Friuli Venezia Giulia Autostoriche e Ferrari Trofeo Tlustos 2011".

Osim natjecanja, pažnju posjetitelja privlacit ce prezentacija novih modela automobila, alata i sportske opreme, izložba i natjecanje "street style" automobila, zatim nadmetanje u glasnoci zvuka iz audio sustava, a za one koji vole stare dobre automobile tu je i izložba oldtimera. Dakako, biti ce izloženi i brojni sportski, odnosno trkaci automobili.

"Nadamo se da cemo ovom manifestacijom dati obol popularnosti automobilizma i automoto sporta opcenito te da cemo djelomicno doprinijeti da Porec ostane visoko na ljestvici popularnosti u našoj zemlji, kazao je organizator Edi Milokanovic. (K. T.)

Program
Petak, 8.travnja 2011.
12.00 sati -svecano otvorenje 3. poreckog motorshowa, izložba sportskih i serijskih automobila istarskih autokuca, izložba sportskih i trkacih automobila iz zemalja regije i Hrvatske
13.00 sati - slobodni treninzi automobilista i motociklista, egzibicija kartingaša, driftera te supermoto freestyle

Subota, 9. travnja 2011.
09.00 - 18.00 sati - utrka prvenstva Hrvatske u autoslalomu, izložba sportskih i serijskih automobila istarskih autokuca, izložba sportskih, trkacih i "street style" automobila, egzibicija kartingaša, driftera te supermoto freestyle
20.00 sati - vecernji koncert

Nedjelja, 10. travnja 2011.
09.00 - 17.00 sati - promotivna utrka talijanskih vozaca, pozivna supermoto utrka
12.00 sati - izložba oldtimera, egzibicija kartingaša, driftera te supermoto freestyle
18.00 sati - podjele nagrada


Podijeli: Facebook Twiter