Trodnevni koncertni maraton

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U razdoblju od 27. do 30. prosinca održat ce se 2. Rovinj Music Festival koji ce na više atraktivnih gradskih lokacija i preko trideset bina u ugostiteljskim objektima okupiti neafirmirane glazbene snage iz zemlje i regije.

Po rijecima organizatora Zorana Milijaševica, veliki broj prijavljenih vec sada zorno svjedoci o tome koliko je ovakav festival dobrodošao.

- Do sada je ispunjeno je više od 60 prijavnica, mahom glazbenika iz zemlje te susjedne Slovenije i Srbije. Taj podatak, naime, govori o tome koliko je ovakvo dogadanje dobrodošlo i potrebno da bi mladi neafirmirani pojedinci i bendovi izašli iz anonimnosti, odnosno dobili priliku da pokažu što znaju i umiju, veli Milijaševic.

- Dogovoren je i koncert trija Balkan Strings, renomirane svjetski poznate gitarske obitelji iz Beograda ciji clanovi izvode vlastitu i originalnu instrumentalnu glazbu u kojoj se mogu prepoznati i osjetiti balkanski glazbeni utjecaji - bilo da je rijec o srpskim, bugarskim, rumunjskim, makedonskim, grckim kao i moldavskim, romskim i orijentalnim zvucima koji se miješaju i ispreplicu s elementima swinga i jazza, rekao je Milijaševic.

Rovinjci i njihovi gosti imat ce je prigodu cuti prvi u zemlji, pojasnio je Milijaševic i dodao da ce uz Trio Balkan Strings na festivalu biti još puno afirmiranih glazbenih imena: medu inima, svoje su nastupe vec potvrdili Franko Krajcar i Indivia, Kristian Terzic Sekset, Black Proof, Obican svijet, Rubikon, Junkers 5, Cuvari svirala, Dogma, Alen Sforzina, Bebetto, Dechko, Bar Zu, Filip Motovunski, Sick Swing Orchestra te Jasmina Makota Quartet.

Od lokalnih skupina potvrden je i nastup domaceg komornog zbora Rubino, dok se još uvijek ocekuje potvrda nastupa velikog broja klapa, veli Zoran Milijaševic.

Organizator ovogodišnjeg 2. Rovinj Music Festivala je tvrtka Studio D. P., pokrovitelji Grad Rovinj, Turisticka zajednica i Maistra, a svoju potporu najvecem festivalu neafirmiranih bendova dala je i Hrvatska glazbena unija.


Podijeli: Facebook Twiter