Trodnevni Dark O Metal Fest ovog vikenda u Harteri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treće izdanje riječkog festivala Dark O Metal Fest održat će se ovog vikenda u bivšoj riječkoj tvornici papira Hartera. Nakon izuzetno uspješna dva izdanja, organizatori su ove godine priredili još bogatiji program na čak šest lokacija, uz pregršt zanimljivih koncertnih gostovanja, kao i dodatnih sadržaja, te humanitarne akcije, kampiranje, obilaske i šetnje kroz prirodu, besplatan prijevoz na obližnje plaže, umjetničke performanse…

Festival donosi i gostovanje dva svjetski poznata metal benda - to su legendarni gore thrash death bend Schirenc Plays Pungent Stench i kultni death metal bend God Dethroned, a svoj povratnički nastup imat će i velikani hrvatske industrial scene One Piece Puzzle.

Na festivalu su zastupljeni brojni podžanrovi žestoke glazbe, pa će se tako publici kroz tri dana predstaviti još 16 bendova, među kojima Infernal Tenebra iz Pule, Stribog iz Zagreba, Black Cult iz Rijeke, Bad Blood iz Čakovca, Essence iz Splita te Chaos Addict iz Slavonskog Broda s kojima će ovog puta umjesto njihovog glavnog vokala Zorana Mišića nastupiti poznati hrvatski hard rock pjevač Dino Jelusić. Uz velika imena nastupit će ništa manje bitni Inside My Casket, LIV, Anger, Voloh, Flesh, Dropthehammer, Speedclaw, Neglected, Voltage i Dark Omen.

Vrata Hartere se otvaraju svakog dana u 17 sati, a koncertni program počinje u petak od 20.30 sati, u subotu od 19 sati te u nedjelju od 19 sati. Satnica nastupa može se naći na Facebook stranici festivala kao i na Facebook eventu.

Osim koncertnih nastupa, održat će se i Iron Maiden i Glam Party uz DJ JesteRI i Muff-In, zatim vatreni show skupine Red Rays, a na performans podiju pridružit će im se i poznati umjetnik Davor Dundara te Dajana Rakić, riječka performerica plesa na šipci. Uz ova dva dodatna floora ove godine biti će otvoren i Fun Room - soba zabave gdje će posjetitelji moći zaigrati stolni nogomet, fliper te natjecati se u dva natjecanja - Tekken natjecanju i nabijanju boksačke vreće. Fun Room će biti uređen u stilu Halloweena uz bundeve, kosture, šišmiše i ostali pripadajući dekor. Također, tijekom dana u subotu i nedjelju u Beach Baru Empeduja se održava i metal party na plaži.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Rijeci u Dallas Music Shopu (Splitska 2a), u Zagrebu u Dirty Old shopu (Tratinska 18) te na svim prodajnim mjestima Eventima. (T. T.)

 


Podijeli: Facebook Twiter