"Trnoružica" u znaku plesa i dobrog raspoloženja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da su predstave Teatra Naranča uvijek ispraćene ovacijama oduševljene publike, potvrdila je i posljednja premijera, ona predstave "Trnoružica", puna pozitivne vibre, šarenih kostima i plesnih momenata.

Uspavana princeza

Teatar Naranča pripremio je novu čarobnu priču o uspavanoj princezi. Svevremenski je to klasik prema motivima priče braće Grimm, a ispričan na Narančin prepoznatljiv način; uz puno pjesme, plesa i humora, s prekrasnim kostimima i dojmljivom scenografijom.

Naime, svaka njihova obrada klasika je specifična – neke su u znaku teatra sjena, druge UV teatra, a ova je bila prepuna plesnih točki koje su bile sastavni dio fabule koja se silno dopala mališanima. Priča je ispričana na ležeran način, s nenametljivom didaktičkom po(r)ukom, a uz komične scene koje su od srca nasmijale djecu, bile su prisutne i duhovite replike razumljive prije svega djeci starije dobi i odraslima.

Zbunjeni i smotani kralj, princ koji je isto na početku prilično smotan i govori tako simpatično dalmatinski, vrckava Trnoružica, vile koje izigravaju rendžerice - detektivke – sve su to dijelovi ove vrlo simpatične i dopadljive predstave.

Kralju i kraljici rodila se kćer, Aurora, a kralj je toliko zbunjen da je zaboravio pozvati zlu vilu na proslavu. Uvrijeđena zla vila odlučuje kazniti Auroru tako što je proklinje: na svoj 16. rođendan na staro vreteno će se nabosti i srce mlado bit će ugašeno. Dobre vile ublažavaju kletvu i skrivaju Auroru pod imenom Trnoružica... Na kraju naravno dobro pobjeđuje i svi su živjeli dugo i sretno, kako to i priliči bajkama. 

Razigrana predstava

Adaptaciju i režiju domišljato potpisuje Majkl Mikolić, glazbu Duo Loose, autorica scenografije je Lena Modrušan, a kostime je kreirala Marina Štembergar. Koreografije je osmislila Katja Rabar, a scenski pokret potpisuje Maja Đurinović. Dizajn rasvjete je Anton Modrušan Toni, a asistentica režije Linda Kliman. Tekstove songova napisali su Luka Juričić i Filip Boškin.

Duo Loose je ostvario prvu suradnju s ovim kazalištem, a njihova se glazba izvrsno stopila s razigranom predstavom. Pohvalno je da je glazba svake predstave povjerena drugim glazbenim umjetnicima.

Pohvale zaslužuje cijeli autorski tim, jer je tu svevremensku, uvijek aktualnu bajku uspio prikazati na nadahnut način, bez ponavljanja, a prilagođeno najmlađima i ne samo njima.

Uloge tumače Helena Kalinić, Marijana Matoković, Mia Mandinić, Dominik Dolenc, Mattias Stojanović, Ivona Bulešić, Ana Licul, Martina Božić i Irin Šime Rabar.

Reprize su na rasporedu 14. ožujka u 18 sati i 15. ožujka u 11 sati. Rezervacije i informacije na 095/5222-ili-ili pak na [email protected]. (Vanesa BEGIĆ, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter