Tristotinjak sudionika hodalo, trčalo i bicikliralo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sunčana i temperaturno ugodna subota na otvorene prostore Rovinja izmamila je veliki broj šetača. Ipak, najživlje je bilo na Trgu maršala Tita, na kojem su se oko deset sati počeli sakupljati sudionici sportsko-rekreativnog događanja organiziranog pod dirigentskom palicom Udruge "Martišnjak z muštaci". Sportsko je rekreativni događaj podrazumijevao razgibavanje u tri kategorije - hodanju, trčanju i bicikliranju i sve to u znak podrške akciji koju Udruga potiče, a tiče se muškog zdravlja.

Podsjetimo, Udruga Martišnjak z muštaci, prva je udruga u Hrvatskoj nastala na tragu globalne javnozdrastvene inicijative - Movembar, s ciljem poticanja muškaraca da, barem jednom godišnje, obave zdravstveni pregled, usvoje zdravije životne navike i javno progovore o svojim zdravstvenim problemima.

- Naši očevi, braća, prijatelji, partneri suočavaju se s ozbiljnom zdravstvenom krizom, a da se o tome malo ili ništa ne zna i ne govori. Nažalost, ne možemo si priuštiti luksuz da o tome ne govorimo, poručio je, u ime članova Martišnjak z muštaci, predsjednik Udruge, dr. Predrag Mamontov.

Udruga je također, svim akterima hodanja, trčanja i bicikliranja, neovisno o dobi, jer bilo je tu i malih beba koje su u zasebnim stolicama biciklirali s mamom ili tatom, odnosno vremešnijih sugrađana sa štapovima za hodanje poklonili majice s amblemom akcije, bočice vode i sokova. (N. ORLOVIĆ RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter