Tristotinjak biciklista krenulo s Dubrove


Jučer su s parkirališta na Dubrovi krenuli ljubitelji biciklizma i rekreativci putevima proljetne biciklističke vožnje Terra Albona. Tristotinjak sudionika iz čitave Istre i Primorsko-goranske županije, mahom obitelji s djecom, krenulo je na vožnju koja je sveukupno obuhvatila 27 kilometara. Prohladno vrijeme na startu nije im smetalo, već ih je veselilo sunce koje je sramežljivo provirivalo.

Prva stanica rekreativne biciklijade bila je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Cerovac u Eržišću koje im je ponudilo istarske specijalitete sir, skutu, zarebanjak, sok od bazge i sezonsko voće. Druga stanica bila je Festival samoniklog bilja u Kršanu na kojem su bicikliste dočekali s aperitivima od bilja, a ručak je bio u restoranu Stare Staze. Nakon Kršana uputili su se prema cilju, a prva stanica prilikom povratka bila im je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Romea Licula u Nedešćini. Sudionici biciklijade degustirali su vina istarskih autohtonih sorti.

Organizatori manifestacije su Grad Labin, LAG Istočna Istra i Brdsko biciklistički klub Istra bike zajedno s turističkim zajednicama Labina i Kršana, općinama Kršan i Sveta Nedjelja te uz potporu Istarske županije – Upravnog odjela za turizam. (I. A.)


Podijeli: Facebook Twiter