Tripartitni sastanak o Valkanama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat pocetkom srpnja najavljivao da bi status kupališta Valkane, koje je vec godinama, osim nekih manjih zahvata, uglavnom devastirano, uskoro trebao biti riješen, još se ne nazire kraj sudskom postupku. Naime, kako je naveo, iz Državnog odvjetništva dobio je poruku da organizira tripartitni sastanak opcinskog Državnog odvjetništva, Opcinskog suda i Grada Pule.

- Govoreci o kupalištu Valkane, Grad Pula je obavio cijeli postupak koji je potreban i definiran zakonom te parcelacijskim elaboratom. Temeljem toga je opcinsko Državno odvjetništvo zatražilo uknjižbu pomorskog dobra na kupalištu u zemljišnim knjigama. Taj predmet je sada na Opcinskom sudu, no nismo zadovoljni dinamikom njegovog rješavanja. Grad nije podnio taj zahtjev nego za Republiku Hrvatsku to provodi opcinsko Državno odvjetništvo, a nas zanimaju detalji jer smo dobili informaciju da je taj postupak zastao na sudu. Želimo doci do statusa Valkana koji je predviden zakonom da s Istarskom županijom raspišemo natjecaj za koncesionara kupališta kao i da bude izraden detaljni plan uredenja Valkana da bi Grad Pula dobio primjereno kupalište, zakljucio je Prhat.

Dodao je da i na kupalištu Stoja postoji spor zbog tamošnje gradevine koja je uvrštena u pomorsko dobro te je Grad pokrenuo postupak za utvrdivanje statusa te nekretnine. Od Instituta gradevinarstva Hrvatske Grad je zatražio ponudu za provodenje terenskog istraživanja te zgrade kao i laboratorijskog ispitivanja da bi se na temelju njihovih procjena izradio nacelni prijedlog sanacije gradevine, istice Prhat. Prema njegovim rijecima, postoje naznake da bi se spor oko kupališta Stoja uskoro ipak trebao razriješiti.

Podsjetimo, odlukom gradonacelnika i ove godine ovim kupalištima upravlja gradsko poduzece Pula parking u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter