Trip Advisor pohvalio Arenu, Rovinj i Glavane

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Trip Advisor preporučio Arenu, Rovinj i Glavane Više sam očekivao od izleta na Brijune. Ponesite sa sobom hranu i piće ako odete na otočje. Tamo se nema gdje nešto pošteno pojesti i popiti. Hotelima je potrebno renoviranje - samo su neki od komentara gostiju koji su ovog ljeta posjetili Nacionalni park Brijuni i to zabilježili na poznatom i popularnom web portalu Trip Advisor, gdje gosti iznose mišljenja o svjetskim turističkim destinacijama i njihovoj ponudi.

I dok Brijuni nižu ne baš lijepe komentare, turisti su impresionirani Arenom i starim gradom Rovinjom, ali i Adrenalinskim parkom Glavani kraj Barbana, koji spadaju u najbolje ocijenjene atrakcije na Poluotoku.

- Šarmantni, predivni stari grad. Šetnja do crkve pruža predivan pogled. Prepun je malih trgovina. Jeli smo i u jednom njihovom restoranu a da nismo imali osjećaj da smo potrošili cijelo bogatstvo, preporučaju britanski turisti posjet Rovinju.

- Nisam baš bio impresioniran Pulom, ali koloseum je uistinu impresivan. Iako nije toliko velik kao onaj u Rimu, predivan je pogled na more, kaže jedan američki turist.

Jedini istarski nacionalni park turiste ne oduševljava pretjerano. Kritizira se gotovo sve - od cijene ulaznica preko turističkog vođenja pa sve do hrane i pića. Upozorava se i na izlete brodom u koje nije uključen odlazak na otočje.

Na Trip Advisoru gosti, uz atrakcije, komentiraju i organizatore izleta te smještaj, prije svega hotele. A takve ocjene itekako su bitne kod organiziranja putovanja i bukiranja smještaja. Ove godine najbolje ocijenjeni hoteli su oni u Rovinju, i to Monte Mulini s najviše pozitivnih komentara. Slijede obližnji Lone te Villa Tottorotto. Od B&B objekata turistima se najviše sviđa Casa Alice u Rovinju, zatim buzetski hotel Vela Vrata te Old Stone Guest House Santa Maria u Novigradu.

Od istarskih restorana najbolje je ocijenjen porečki Tea and Coffe House, zatim rovinjski Monte te porečki Sveti Nikola.

Što se tiče izleta na Poluotoku, na prvom je mjestu avantura paragliderom iz Motovuna, novitet u istarskoj ponudi outdoora. Adrenalinskim parkom u Glavanima, koji je svoja vrata otvorio lani i koji po broju pozitivnih komentara stoji uz bok Areni i Rovinju, posebno su oduševljeni obitelji s djecom. ( Piše Barbara BAN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter