Trio za turiste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Natalia Rubinstein na glasoviru, violinist Aleksey Tolpygo i Kirill Rodin na violoncelu, koji zajednicki nastupaju pod umjetnickim imenom Trio Brahms, nastupili su u župnoj crkvi u labinskom starom gradu na pretposljednjem u nizu koncerata iz programa Klasicno ljeto 2009.

Laureati medunarodnih glazbenih natjecanja su za publiku u Labinu, mahom sacinjenu od gostiju koji se odmaraju u obližnjem Rapcu, odabrali skladbe J. Haydna (Trio u g-molu, Moderato, Menuet, Presto) i J. Brahmsa (Trio u c-molu, op.101, Allegro energico, Presto non assai, Andante grazioso, Allegro molto) u prvom dijelu te P. I. Cajkovskog (Trio u a-molu, op.50, Pezzo elegiaco: Moderato assai - Allegro giusto i Tema con variazioni: Andante con moto) u drugom dijelu jednosatnog koncerta.

Clanovi trija sljedbenici su tradicionalne ruske izvodacke škole i visokih dometa glazbenog obrazovanja Rusije. Od 1994. godine trio aktivno sudjeluje na godišnjem jesenskom festivalu u Moskvi, a vec jedanaest godina djeluje Brahms Trio Foundation, u sklopu koje se realiziraju dobrotvorni koncerti.

 


Podijeli: Facebook Twiter