Trio Saša 21 predstavio debi album "VD-i1"

Saša 21 u studiju Radio Pule (D. ŠTIFANIĆ)
Saša 21 u studiju Radio Pule (D. ŠTIFANIĆ)

U ciklusu koncerata Art & Music Festivala i Radija Pule "A&M sessions" u emisiji "Revija na ledu" preksinoć je dio pjesama s prvog albuma "VD-i1" uživo iz Studija 3 predstavio trio Saša 21 koji predvodi Sale Veruda. Prije samog koncerta Sale je voditeljima emisije Branimiru Slijepčeviću Bradi i Borisu Bjelici Bebetu objasnio da je naziv benda takav jer je Saša njegovo pravo ime "a 21 su centimetri...", kazao je, ali se ispravio dodavši da mogu biti kilogrami i ali godine.

Osvrnuo se i na dane prije dvije godine kada je zbog Tustine smrti obustavio rad KUD Idijota, a pored toga unutar benda je sve "puklo po vertikali" jer su članovi napuštali bend. Moguće je i da nezavršeni album "Zbogom, Istro" Idijota dođe na red, jer to osjeća kao dug i prema sebi i prema bendu.

Pjesme tria Saša 21 su snimljene prije deset godina u Muzičkom ateljeu David u Rijeci, a ploču su snimili Sale, zatim basist Boris Kvaternik, bubnjar Aljoša Monar te gosti Papec i Mićo. Postav se u međuvremenu malo promijenio i bend danas uz Saleta i Kvaternika čini i bubnjar Kolumbo za kojeg Sale kaže da je unio energiju koja je pogurala cijeli bend, iako nije snimio ploču koju su na vinilu objavili Dirty Old Label i PDV (Prekomjerna Doza Vinila).

- Recenzija novog albuma nema puno, ali su pozitivne, kaže Sale, a promocija je 31. listopada u Monteparadisu kada će odsvirati sve što je na ploči plus nekoliko novih pjesama.

Preksinoć smo tako čuli sedam pjesama među kojima se ipak našla jedna nova i to "Kupi, baci" za koju je Sale kazao da ga "svrbi" da je odsviraju. Započeli su s "Odmetnimo se" koja je nakratko prekinuta zbog problema s bubnjarovom bas pedalom. Uslijedile su "Ono za ono", "Demo, demo" i još neke te je kratak nastup završen s pjesmom o curi koja je bila Saletova "prva pjesma" a to je "Vesna".

- Tekstovi Saše 21 su uvijek kratki i mislim da su jezgroviti, rekao je Sale, dodavši da misli kako će nove pjesme koje budu dolazile biti sve različitije od materijala KUD Idijota. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter