Trio Pazin novi prvoligaš

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trio Pazin novi je naziv Bocarskog kluba Usluga nakon fuzije s buzetskim prvoligašem koji je najavio svoje gašenje. Odluceno je tako na sjednici Skupštine pazinskog kluba, nakon što su skupštinari jednoglasno prihvatili takav prijedlog.

Zadnjem cinu ovakvog raspleta koji Pazinjane ponovno vraca u Prvu HBL prethodila je odluka o gašenju buzetskog Trija i zelenim svjetlom Buzecana za ovakvu opciju, koje su dali na svojoj posljednjoj sjednici Skupštine. U meduvremenu, tocnije proteklog petka, održana je i sjednica Hrvatskog bocarskog saveza na kojoj je blagoslovljena fuzija, pa ce prvoligašku premijeru pod novim imenom pazinski gledatelji moci vidjeti 13. listopada kad u prvom kolu nove sezone Trio Pazin ugošcuje Imotski.

- Mi smo stjecajem raznih okolnosti ispali iz Prve HBL. Stoga, kad smo culi da kod buzetskog kluba dolazi do takvih promjena, donijeli smo odluku da pokušamo realizirati opciju o ostanku u ligi koja se ukazala. Mišljenja smo da je to od velike važnosti za naš klub, za sam grad Pazin, ali i za istarsko bocanje koje time i nadalje ima dva prvoligaška kluba - rekao je okupljenima na skupštini predsjednik kluba Lucijan Ujcic.

Ovom se fuzijom u pazinskom klubu stvari bitno ne mijenjaju, osim u samom imenu iz kojeg je, kako je pojasnio predsjednik, izbrisana Usluga.

Što se pak samih igraca tice, pazinski klub preuzeo je obavezu da obavi razgovore s igracima buzetskog kluba oko eventualne suradnje. Pazinjani su prije svega željeli domace igrace, Marina Krizmanica i Alena Guština s kojima je sve i dogovoreno te su kao novi clanovi prisustvovali sjednici Skupštine. Njima ce se, zasad, u Pazinu pridružiti i David Šircelj.

S pazinske strane u novoj sezoni nedostajat ce jedino Antonio Grubiša koji zbog studija nastavlja igranje u Marinicima. Cast da bude prvi trener kluba pod novim imenom pripala je Valteru Ivancicu koji ce tako u narednom razdoblju uz igranje imati i dirigentsku palicu, a za njegovog pomocnika odreden je Vitomir Jelenic. (Mladen PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter