Trio Buzet i CRO Lyon sutra u 10 sati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uzalud su ljubitelji bocanja u subotu poslijepodne dolazili u Kozare kako bi pogledali prvi susret cetvrtfinala Kupa Europe izmedu domaceg "Trio Buzeta" i francuskog "CRO Lyona". U Kozarima su, naime, u bocarskoj dvorani zatekli samo buzetske bocare koji su odradivali neplanirani trening, dok Francuza nije bilo.

Susret je odgoden za nedjelju i igrat ce se s pocetkom u 10 sati, a razlog odgode nije teško pogoditi. Naime, avion kojim su Francuzi odlucili doputovati na gostovanje u Buzet, i to na sam dan igranja susreta, zbog erupcije vulkana na Islandu i oblaka pepela koji se nadvio nad vecim dijelom Europe u subotu nije mogao poletjeti s lionskog aerodroma.

Francuzi su stoga obavijestili Buzecane da jednostavno ne mogu stici na zakazani pocetak susreta, vec su cestovnim putem krenuli k Hrvatskoj, kako bi se susret ipak odigrao u nedjelju.

Premda je razlog odgode susreta naizgled opravdan, jer se radi o sili prirode koja je poremetila zracni promet u Europi, u velikoj mjeri krivac za današnje neodigravanje susreta je i komocija, da ne kažemo bahatost francuskog kluba.

"CRO Lyon" svakako na gostovanja može putovati i raketom, ali se mora potruditi na mjesto igranja stici na vrijeme, barem dan prije susreta. Uostalom, vulkan na Islandu nije prokljucao danas, vec još u srijedu, od kada traju poteškoce sa zracnim prometom nad našim kontinentom i Francuzi su to svakako znali te su morali predvidjeti mogucnost poteškoca sa svojim "teleportiranjem" u Buzet.


Podijeli: Facebook Twiter