Trinaest restorana predstavlja najbolja jela Istre


Od 8. do 15. listopada Rovinj će jedanaesti put biti domaćin ukusne, kvalitetne, domaće i sezonske kuhinje. Riječ je, dakako o manifestaciji "Putovima rovinjskih delicija" koje tradicionalno organizira Udruženja ugostitelja Rovinj i gradska Turističke zajednica dva puta godišnje, odnosno po tjedan dana u pred i posezoni. Njen je cilj produžiti kulinarskom ponudom i kvalitetom produžiti turističku sezonu, odnosno domaće žitelje po pristupačnim cijenama i s atraktivnim tanjurima, vratiti u restorane i taverne.

Jeftinije i dobro

Ove godine tom se izazovu s dva menija - mesnim i ribljim pridružilo trinaest ugostiteljskih objekata, koji po cijeni od 120 kuna nude tri slijeda hrane i pića po promotivnoj cijeni, ili kako su to na konferenciji za novinare istaknuli predstavnici Udruženja, izazovan i kvalitetan sadržaj tanjura, koji je za vrijeme manifestacije, i do četrdeset posto niži od uobičajenog. Gosti i gurmani, tako su dobili prigodu iskušati kuharske bravure i maštom osmišljena jela trinaest rovinjskih ugostiteljskih objekta - La perla, Brancin, Dream, Lovor, Fortuna, Volley ferata, Calisona, Blu, Dario, Sidro, Maslina, Marina i Arupinium.

Konferenciji za novinare, održanoj u restoranu La perla, uz predstavnike Udruženja obrtnika Rovinj i vlasnike restorana, odazvala se i direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač. Istaknuvši i da je sama manifestacija plod suradnje Udruženja i TZ-a, Sapač je naglasila i da su tjedni rovinjskih delicija, slijedom brojnosti i godina održavanja saživjele s gradom, kako s domaćim tako i stranim gostima koji sve češće traže informacije o terminima i ponudama narednih događanja, imena i brojnosti restorana.

- Zahvaljujući kvaliteti ponude, baziranoj na sezonskoj i domaćoj hrani interes za manifestacijom Putovima rovinjskih delicija, iz godine u godinu sve je veći. Naravno, u prilog tome idu i sve sadržajima bogatije, i povoljnim vremenskim prognozama duže ljetne sezone koje će opet, vjerujem, sva nas više i jače angažirat u pružanju ponude i usluge gostima. Upravo, jedan od kvalitetnijih načina produženja sezona ali i pružanja sadržaja je gastronomija, kojom se Rovinj kao i čitav poluotok s razlogom može podičiti, kaže Odete Sapač, koja je pressicu iskoristila i za poziv ostalim ugostiteljima da im se već sljedećeg proljeća, i na novoj ediciji, pridruže.

- Naš je plan i želja manifestaciju Putovima rovinjskih delicija proširiti na veći broj ponuđača. Razlog tomu leži u činjenici da je Rovinj i ove godine turistički broj jedan u zemlji, i da usprkos tomu želimo i više i bolje. Podsjećam, Rovinj danas ima ostvarenih 3,380 milijuna noćenja, dok je na isti datum prošle godine bio na 3,260 milijuna. Uvjereni smo i očekujemo da će Rovinj do konca godine ostvariti fantastičnu brojku od 3,5 milijuna noćenja, rekla je direktorica TZ-a Odete Sapač. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter