Trinaest mjeseci zatvora za dvije teške krađe

Park Umag (ilustracija J. P.)
Park Umag (ilustracija J. P.)

Mlađem punoljetniku s Poreštine, 20-godišnjem A. B., nepravomoćnom je presudom Općinskog suda u Puli za dvije teške krađe izrečena jedinstvena osuda na godinu i mjesec dana zatvora.

Prvu tešku krađu je A. B. počinio 3. svibnja prošle godine između 18.30 i 21.45 sati u turističkom naselju Placa Laguna u Poreču kada je obio prozor apartmana u kojemu je odsjeo slovenski državljanin. Iz apartmana je Slovencu ukrao laptop, tablet, igraću konzolu i mobilni telefon oštetivši ga za 11.300 kuna.

Dvadeset dana kasnije između 12 i 13.30 sati A. B. je obio dvokrilna vrata terase mobilne kućice u autokampu Park Umag u Karigadoru. Kućicu je koristio njemački državljanin a A. B. mu je ukrao tri laptopa s torbama, tablet, dva fotoaparata te Iphone oštetivši ga za 15.000 kuna.

Za svaku je provalnu krađu 20-godišnjaku izrečeno po godinu dana zatvora a njihovim objedinjavanjem izrečena mu je osuda na ukupno 13 mjeseci zatvora. Dvadesetogodišnjak je četiri dana nakon ove posljednje provalne krađe uhićen, te se od 27. svibnja 2013. nalazi u istražnom zatvoru. Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Puli riješeno je da će mu se u izrečenu kaznu uračunati vrijeme provedeno u istražnom zatvoru ali i da mu se on produžava do pravomoćnosti presude.

Oštećeni turisti upućeni su da obeštećenje za ukradene stvari traže u posebnoj parnici, a 20-godišnjak je oslobođen plaćanja troškova sudskog postupka jer je bez imovine i posla, pa oni padaju na teret proračunskih sredstava.

U sudskom postupku mladić je priznao kaznena djela i izjavio da je svjestan da je pogriješio te se iskreno kaje. Uvidom u potvrde o privremenom oduzimanju predmeta sud je utvrdio da je slovenskom državljaninu vraćen mobitel, a njemačkom državljaninu Iphone, dok preostali ukradeni predmeti nisu pronađeni. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter