- Sušeno povrce najbolje ce se sacuvati ako u posudu u kojoj ga držite stavite žlicicu soli i hermeticki zatvorite.
- Umjesto rajcica pelata, možete koristiti svježe, oljuštene rajcice. Najlakše ih možete oljuštiti ako ih zarežete na sredini i kratko potopite u kljucalu vodu.
- Kora mladog krumpira je vrlo tanka pa ju možete lako skinuti spužvom za pranje suda umjesto nožem. Ako ga kuhate
neoljuštenog, možete ga oljuštiti nježnim trljanjem pod mlazom vode.
- Pilece meso imat ce hrskavu koricu ako se tijekom pecenja prelijeva limunovim sokom razblaženim u malo vode.
- Ako želite sacuvati limune svježe, stavite ih u dublju posudu s rižom. Limun ce tako dugo ostati svjež.
- Riblji fileti bit ce socniji i mekši ako ih uvaljate u snijeg od bjelanjaka te potom zapecete u pecnici.
- Kako skuhati puknuto jaje? Pukotinu dobro natopiti limunovim sokom, pa staviti jaje u hladnu vodu da se kuha.
- Što napraviti da grah omekša? Nakon prvog kuhanja grah procijediti i preliti s nekoliko žlica ulja, pa nakon nekoliko minuta staviti u novu vodu i kuhati.
- Ako vam nedostaje jedno jaje, a pripremate, recimo, kolac, možete ga nadoknaditi s pola caše mlijeka, nekim vrstama jogurta ili milerama. (Priredila V. B.)