Trijumfirao Goran Bare i Majke - najbolje su "Teške boje"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sinocnjoj 19. dodjeli diskografskih nagrada Porin u rijeckoj dvorani Zamet najboljom pjesmom godine proglašena je pjesma "Teške boje" u izvedbi Gorana Barea i Majki, a ta pjesma je ujedno, po glasovima publike putem interneta, postala hit godine.

Goran Bare i Majke nagradeni su i Porinom za izvedbu grupe s vokalom, a njihov album, takoder nazvan "Teške boje", najbolji je rock album godine.

Grupa TBF je dobitnica Porina za album godine i to za "Pistaccio metallic", a Massimo za "Dodirni me slucajno" kao najbolji album pop glazbe. Massimo je osvojio i Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu u pjesmi "Iz jednog pogleda", a Tamara Obrovac za žensku vokalnu izvedbu pjesme "Titanic/Tango i ca ca ca".

Novim izvodacem godine proglašena je grupa "Radio Luksemburg".



Goran Bare i Majke dobitnici su Porina za aranžman pjesme "Teške boje", a Porina je osvojio i video spot za ovu pjesmu ciji je autor Žare Batinovic.

Nagrade za životno djelo dobili su pjevac Mate Mišo Kovac, skladatelj, aranžer i dirigent zabavne glazbe Stjepan Mihaljinec te izvorna postava grupe "Time". Mate Mišo Kovac je nastupio prvi put na Porinu izvevši zajedno sa Mihaljincem pjesmu ovog skladatelja "Nocas cemo zemlji ko materi reci" doživjevši ovacije gledatelja.

Na pozornici u rijeckoj dvorani nastupili su ovogodišnji dobitnici Porina Bare i Majke, Tamara Obrovac, Massimo, TBF, ali i grupa Vatra s Damirom Urbanom, Nina Badric i drugi.

Tijekom manifestacije odana je pocast stvaralaštvu Karla Metikoša poznatog i kao Matt Collins.

14. svibnja ce se u Zagrebu održati drugi dio dodjele Porina i to u kategorijama klasicne glazbe i jazza. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter